Voices of Africa winnaar in de World Summit Award


Nederlands initiatief valt in de World Summit Awards

ALMERE, 20090423 -- Voices of Africa (www.voicesofafrica.com), een trainingsproject voor verslaggevers in Africa, is een van de vijf winnaars in de categorie e-Inclusion and Participation, van de World Summit Award. Dat heeft de World Summit Award organisatie bekend gemaakt nadat een jury met 35 leden uit 35 landen 560 inzendingen van interactieve media heeft beoordeeld.

De World Summit Award is een mondiale multimedia wedstrijd, waarbij het accent niet zozeer op ligt op de technologie, maar op kwaliteit en innovatie in content ten behoeve van de informatiemaatschappij. Onder leiding van Wessel de Valk van The Crowds, voor de editie 2009 aangewezen als de nationale WSA expert, heeft een team van adviseurs een selectie gemaakt van projecten en producten, die als nominaties ingezonden zullen worden ingezonden voor de wedstrijd van dit jaar. Er zijn acht categorieën en in elke categorie mag een land 1 inzending insturen. Op 12 juni 2009 worden de winnaars bekroond in Monterrey, Mexico.

Er zijn acht categorieen. In vijf categorieen zijn Nederlandse inzendingen ingestuurd.

1.e-Inclusion & Particpation
2.e-Health & Environment
3.e-Entertainment & Games
4.e-Culture en Heritage
5.e-Science & Technology
6.e-Business & Commerce
7.e-Government& institutions
8.e-Learning & Education

World Summit Award
Elke twee jaar wordt sinds 2003 de World Summit Award gehouden en aan elke editie nemen zo'n 160 landen deel. Nederland heeft sinds 2003 deelgenomen. In 2005 was het Nederlandse bedrijf Noterik met Bestuur Online winnaar in de categorie e-Government. TNO kreeg in 2007 een eervolle vermelding voor het mobiele spel Triangler.

Voices of Africa
Voices of Africa is gelanceerd in mei 2007 en is geïnitieerd door de Voices of Africa Media Foundation te Haarlem (www.voamf.org). De stichting verschaft aan Afrikaanse verslaggevers in opleiding mobiele telefoons, training en financiële middelen om artikelen, foto's en video's over Africa online te brengen.





Ingezonden persbericht