Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 7 april 2009

grote lezing over hart-longaandoeningen: 'hoe hart en longen elkaar het leven zuur kunnen maken'

Patiëntenorganisatie De Hart & Vaatgroep (voorheen Hartezorg) organiseert samen met de cardiologie van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) een grote lezing over hart-longaandoeningen: 'hoe hart en longen elkaar het leven zuur kunnen maken'. Deze bijeenkomst is bestemd voor hart-longpatiënten en hun naasten en vindt plaats op donderdag 23 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur in de Pieter van Foreestzaal (015) van het MCA.

relatie hart- en longaandoeningen
De heer dr. R.W.M. Hautvast, cardioloog van het MCA, vertelt deze lezing een algemeen verhaal over aandoeningen in hart en longen, onder andere herkenbare ziekten en oorzaken. Ook gaat hij in op de relatie tussen hart- en longaandoeningen, die zich dikwijls openbaart bij beide patiëntengroepen. Vervolgens komen aan de orde de juiste balans van medicatie, nieuwe ontwikkelingen van behandeling en praktische tips voor een juiste levenswijze. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen.

aanmelden
De toegang is gratis. Voor het bijwonen van deze avond is aanmelding noodzakelijk. Dat kan bij de balie van patiëntenvoorlichting (037), telefoon 072 548 3500.

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie