Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
April 2009

Hoe ziet design van morgen eruit?

Bradley Quinn en Hans Maier-Aichen over de toekomst van design tijdens platform Design Why?

Criticus Bradley Quinn en professor en designer Hans Maier-Aichen leggen de toekomst van design in een turbulente maatschappij onder de loep in Milaan tijdens het programma Design Thoughts. Design Thoughts is onderdeel van Design Why?, het vierdaags multidisciplinair programma waar deelnemers en bezoekers met elkaar in discussie gaan over hedendaagse ontwerpkwesties van woensdag 22 t/m zaterdag 25 april tijdens il Salone del Mobile in Milaan.

Bradley Quinn

De Amerikaan Bradley Quinn is een globetrotter. Hij reist de hele wereld rond om informatie en inspiratie te zoeken voor zijn boeken en publicaties. Al zijn ervaringen en meningen legt hij vast in zijn beeldrijke boeken over de geschiedenis en toekomst van textiel, mode en design. Tot zijn oeuvre behoren ondermeer de boeken als Techno Fashion, The Fashion of Architecture, Chinese Style, Scandinavian Style, and Mid-Century Modern. Na zijn betoog voelen twee studenten van de KABK hem aan de tand, en ook het publiek is in de gelegenheid om vragen te stellen.

Donderdag 23 april, 19.30 - 20.30 uur

Hans Maier-Aichen
Na een succesvolle carrière als ontwerper zette Hans Maier-Aichen in 1981 het bedrijf Authentics op dat in sneltreinvaart een van de meest belangrijke ontwerpbedrijven voor consumentenproducten werd. De jonge ontwerpers die Maier-Aichen aan zijn team wist te binden, daagde hij uit tot het ontwerpen van producten voor alledaags gebruik. Sinds 2001 is Maier-Aichen een internationaal gerespecteerd ontwerpadviseur die altijd op zoek is naar ontwerpverbeteringen. Ecologische, sociale en functionele waarden gaan hand in hand met jong talent, traditie en geavanceerde technieken. Op dit moment is Maier-Aichen werkzaam als professor aan de Karlsruhe University of Arts and Design in Duitsland. Maier-Aichen schetst zaterdag zijn beeld over de toekomst van design en wordt door studenten en publiek ondervraagd.

Zaterdag 25 april, 19.30 - 20.30 uur

Design Why?
Woensdag 22 t/m zaterdag 25 april
Corso C. Colombo 15
Milaan

Design why? is een project van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag (www.kabk.nl), Creatieve Stad Den Haag (CSDH) www.csdenhaag.nl, Design Den Haag 2010-2018, (www.designdenhaag.eu), Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion www.premsela.org, Dutch Design Fashion Architecture (DDFA) www.dutchdfa.nl en magazines als Items www.items.nl en Abitare (www.abitare.it).

Noot voor de redactie,