Gemeente Hilversum

Sportontmoeting Hilversum

23 april 2009

Naam evenement: Sportontmoeting Hilversum
Plaats: Raadhuis Hilversum, Burgerzaal
Datum: 23 april 2009
Tijdstip: 19.00 uur
Gastspreker: Hein Vergeer
Kosten: --
Website:
http://www.hilversum.nl/live/index.jsp?nav=397&loc=1323192&det=210260 E-mail: j.m.elzinga@hilversum.nl

In bijzijn van oud-wereldkampioen schaatsen Hein Vergeer vindt op 23 april de eerste `Sportontmoeting Hilversum' plaats. Het avondprogramma staat bol van aansprekende en actuele sport- en maatschappelijke thema´s. Daarnaast is er gelegenheid tot kennismaking en samenwerking. De sportontmoeting staat open voor iedereen die zich betrokken voelt bij sport en bewegen in Hilversum. Aanvang: 19.00 uur in de Burgerzaal van het Raadhuis van de gemeente Hilversum.

Na de `aftrap' (wethouder Jan Rensen) gaan medewerkers van de afdeling Sport& Recreatie in op de combinatie van sport, onderwijs en lokale/regionale activiteiten. Sport Service Noord Holland geeft vervolgens een toelichting op het Jeugdsportfonds. Dit fonds biedt ideale financiële mogelijkheden voor alle kinderen en jongeren om o.a. lid te kunnen worden van een sportvereniging. De gemeente Hilversum zal tijdens de Sportontmoeting haar deelname aan het Jeugdsportfonds bekrachtigen met een officiële ondertekening. Aansluitend wordt het Convenant "Samen aan de slag tegen alcoholgebruik" ondertekend. De achtergronden van dit convenant worden in het bredere verband van `de gezonde vereniging' toegelicht. Elke sportvereniging kan zich ter plaatse of op een later moment hierbij aansluiten.

Na de pauze gaat Hein Vergeer (oud Wereld- en Europees kampioen èn succesvol ondernemer) in op het thema `succesvolle samenwerking in de sport'. Aan bod komen onderwerpen zoals de combinatie van sport en onderwijs, verenigingen en business en de juiste voorwaarden om op succesvolle wijze samen te werken. De wethouder sluit het presentatiedeel af, waarna de sportontmoeting plaatsvindt.

Het programma loopt tot 21.30 uur, de ontmoeting is tot 22.30 uur. Met name sportverenigingen (bestuurders en actieve verenigingspersonen), het onderwijs (directies, vakleerkrachten en contactpersonen sport), sportgerelateerde maatschappelijke organisaties (zoals de gezondheidssector en welzijnsorganisaties), sportbetrokken burgers en raadsleden zijn van harte welkom.

Aanmelding: sportinfo@hilversum.nl of via 035-6292856. Meer informatie: www.hilversum.nl.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer Jur Elzinga van de afdeling Beheer en Exploitatie. Hij is te bereiken op (035) 629 28 56