Ingezonden persbericht


Persbericht

Aankondiging: Klimaatdebat en concert Ali B op Piter Jelles Aldlân

Donderdag 23 april vindt het eerste Leeuwarder Switch Now concert plaats op de school Piter Jelles Aldlân! Met Switch Now biedt Ali B jongeren een microfoon om hun stem te laten horen over het klimaatprobleem. Switch Now is de manier waarop Ali B een bijdrage levert aan de Nationale Klimaatcampagne HIER.

Ali B en klimaat

De betrokkenheid van Ali B met het klimaat bleek al uit zijn single 'Dit Gaat Fout'. Het nummer leverde honderden reacties van jongeren op die zijn zorg deelden. Per slot van rekening moeten zij de consequenties van de klimaatveranderingen dragen. Dit bracht Ali B op het idee om de rollen eens om te draaien.

Klimaatdebat

Ali B komt op Piter Jelles Aldlân om met de leerlingen te praten over hoe zij nou eigenlijk over de klimaatsverandering denken. Dit gebeurt tijdens een debat. De leerlingen is tevens gevraagd een idee te ontwikkelen waarmee de school een steentje kan bijdragen aan het klimaat. Voor de uitvoering van het beste "klimaat-idee" wordt vanuit de school E 500,- ter beschikking gesteld. Na het klimaatdebat zal bekend worden gemaakt welk idee dat wordt. Het Switch Now-concert is onderdeel van het project Klimaat Fryslân 2009, dat door het IVN binnen het programma Scholen voor Duurzaamheid is georganiseerd in opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden.

Switch Now concert

De leerlingen van Piter Jelles Aldlân hebben ook het tweede couplet van de rap 'Switch Now' van Ali B herschreven. Daarin is hun mening over het klimaatprobleem verwerkt. De leerling met de beste aanvulling op de rap zal met Ali B optreden.



Ingezonden persbericht