Ingezonden persbericht


Persbericht

Grootse Wijksafari in Assendelft

Amsterdam, 22 april 2009

Op donderdag 23 april organiseert De Slinger Jongeren van 12.00 tot 15.30 een wijksafari in Assendelft. Deze vormt de uitwerking van het onderdeel Jeugd van het gemeentelijke project Sociale Visie Assendelft-Noord. Deelnemers zijn 100 VMBO-leerlingen van VMBO Het Compas. Vanuit buurtcentrum De Kaaik lopen zij in teams een tocht door Assendelft. Onderweg komen ze posten tegen die voornamelijk bemand zullen worden door organisaties die in de wijk actief zijn. Bij elke post voeren de leerlingen een leuke opdracht uit waarmee punten te verdienen zijn. Na de tocht geven de teams een advies over de verbetering van Assendelft. Wie wint de meeste punten, en wie geeft het beste advies?

Door middel van de opdrachten krijgen de organisaties die de posten bemannen een goed beeld van de wensen van jongeren ten aan zien van bijvoorbeeld de inrichting van hangplekken en de mogelijkheden tot het beoefenen van hun hobby's. De leerlingen maken al doende kennis met hun omgeving en de organisaties die er werken. Bovendien bieden de opdrachten een goede oriëntatie op de door de gemeente geselecteerde thema's "hangplekken", "hobby's" en "evenementen".

Na de tocht krijgen de leerlingen de tijd om één van de thema's verder uit te werken op een poster. Vervolgens presenteren de teams deze posters aan elkaar. Een selectie van deze leerlingen, de "jongerenexperts", presenteren deze eindadviezen rond half vier aan de professionals in de wijk, medewerkers van diverse organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn. De VMBO'ers krijgen zo een geweldige kans om gehoord te worden en hun ideeën verwezenlijkt te krijgen in Assendelft!

In Assendelft-Noord wordt een nieuwbouwwijk gebouwd waar voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar nog maar weinig te doen is. De gemeente wil er met het project Sociale Visie Assendelft-Noord achter zien te komen wat jongeren belangrijk vinden in deze nieuwe wijk op het gebied van hobby's, hangplekken en evenementen.

De Slinger Jongeren (onderdeel van De Slinger) wil de betrokkenheid van jongeren bij de samenleving bevorderen door jongeren te inspireren en verbinden aan maatschappelijke initiatieven. De ideeën en belevingswereld van jongeren zelf vormen hierbij het uitgangspunt. Meer informatie op www.deslinger.nu/jongeren.

CONTACT:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Rutger van Weeren

Project- en teamcoördinator De Slinger Jongeren

Van de Sande Bakhuijzenstraat 4

1061 AG Amsterdam

Telefoon: 020 - 589 16 55 of op 28 april: 06 - 104 24 994

rutger@slinger.nu