KNHS


CRI 2* donderdag 23 april in Wanroij
22 april 2009

Op donderdag 23 april organiseert de KNHS Reining Vereniging een Internationale twee sterren reiningwedstrijd. Dit evenement voor alle reining liefhebbers vindt plaats in samenwerking met de DRHA (Dutch Reining Horse Association) welke aansluitend op 24, 25 en 26 april wedstrijden in alle klasse organiseert.

Er is dit jaar gekozen voor Wanroij omdat de accommodatie er zich uitstekend voor leent, ook voor de internationale deelnemers is het goed toegankelijk. Er is ook ruimte om te kamperen en voor degen die graag anders overnachten kunnen terecht bij het naastgelegen vakantiepark De Bergen.

Veel ruiters in Europa zijn volop in de strijd om een toegangskaartje voor de WEG Kentucky te verdienen. Volgend jaar worden daar de wereldruiterspelen georganiseerd. Teams zullen daar hun land vertegenwoordigen maar ook individueel zal er een hevige strijd los barsten, vooral tussen de opkomende getalenteerde Europeanen en de Amerikanen waar de sport uiteindelijk groot is geworden! De kwalificatie eis van de FEI is, dat er tenminste op twee CRIs een minimale score van 68 of meer moet worden behaald. Uiteindelijk zal de bondscoach Caspar de Jonge voor de moeilijke taak komen te staan, om een goed team samen te stellen dat ons land zal vertegenwoordigen in 2010.

Als we terugblikken naar de voorgaande CRIs was het in 2006 Jurgen Pouls die met Tabasco Tari met de hoogste score de showarena verliet. Het was de eerste in Nederland georganiseerde wedstrijd onder de FEI vlag. Het jaar 2007 kende twee winnaars de Belgische Ann Fonck-Poels met Chic Dual en de Duitse Emanuel Ernst met ARC Playsophie. Vorig jaar was het derde jaar dat de CRI in Schijndel georganiseerd werd, deze keer was de openingsrun dusdanig dat Rieky Young met Burnt Starlight de hoogste score van de dag neerzette. Dit maakte de wedstrijd tot en met de laatste run zeer spannend. Het publiek werd in Schijndel op een mooie show getrakteerd.