Rode Kruis Belgie


Tien Mega Mindyâtjes stellen nieuwe Rode Kruissticker voor

Rode Kruis voor het eerst op zoek naar nieuwe vrijwilligers via de sticker

De Rode Kruisvrijwilligers worden voor de jaarlijkse stickerverkoop geholpen door niemand minder dan Mega Mindy. Deze megaheldin steunt alle megavrijwilligers van het Rode Kruis die vanaf morgen 23 april tot 7 mei overal in Vlaanderen hun stickers aan de man zullen brengen. De opbrengst gaat naar de lokale Rode Kruisafdelingen, maar Rode Kruis-Vlaanderen tracht voor het eerst om ook vrijwilligers aan te trekken met de sticker.

Tijdens de persvoorstelling van vandaag geen grote Mega Mindy maar wel 10 kleine Mega Mindyâtjes. Zij werden uitgekozen op basis van een zoekspel waarbij aan alle kinderen tussen 6 en 9 jaar werd gevraagd om Mega Mindy te helpen om âgestolenâ Rode Kruisstickers terug te vinden.

Studio 100 is enthousiast over de samenwerking : âWe zijn heel erg blij dat wij op deze manier Rode Kruis-Vlaanderen en vooral ook al hun vrijwilligers kunnen steunen. De figuur van Mega Mindy past perfect in dit verhaal: zij is een superheldin die steeds te hulp snelt om mensen in nood te helpen, en het is net dat wat ook al die vrijwilligers van het Rode Kruis dag in dag uit doen. We hebben heel veel respect voor het werk van al deze mensen, en hopen dan ook dat de stickeractie een groot succes wordt. Als de figuur van Mega Mindy daartoe kan bijdragen kunnen wij daar alleen maar trots op zijn. We wensen alle vrijwilligers die de komende dagen op pad zullen gaan om de stickers te verkopen ontzettend veel succes toe. En we hopen uiteraard dat de mensen massaal de gloednieuwe Rode Kruissticker in huis zullen halen, zodat er binnen 2 weken een MEGA-resultaat volgt voor Rode Kruis-Vlaanderen & hun MEGA-vrijwilligers! â
Hans Bourlon & Gert Verhulst â Studio 100

Opbrengst gaat naar de lokale Rode Kruisafdelingen

Een Rode Kruissticker kost 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de 256 lokale Rode Kruisafdelingen. Voor hen is de stickerverkoop de belangrijkste inkomstbron, waarmee ze hun dagdagelijkse werking financieren. Met de opbrengst van de 14-daagse kunnen de Rode Kruisafdelingen onder andere aan sociale hupverlening doen, eerstehulpopleiding geven, investeren in de aankoop van materialen en infrastructuur en opleidingen voor de vrijwilligers voorzien.

De resultaten van de 14âdaagse worden bekendgemaakt op Fiesta, het vrijwilligersfeest van Rode KruisâVlaanderen. Het vindt plaats op 10 mei in Domein Bokrijk.

Tombola en vrijwilligerswerving

Voor de eerste keer probeert Rode Kruis-Vlaanderen nieuwe vrijwilligers aan te trekken via de sticker. Alle nuttige informatie is vermeld op de achterzijde en geïnteresseerden kunnen op zoek gaan naar een toffe activiteit als vrijwilliger via de website www.wordvrijwilliger.be.

Aan de Rode Kruissticker is tevens een tombola verbonden met prachtige prijzen : 2 autoâs van Skoda , 100 weekendverblijven in Molenheide en 50 verfpaketten van Levis.

Mechelen, 22 april 2009

Mechelen, 22 april 2009