Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek


* Presentaties VI-voorlichting

Vernieuwingsimpuls: Veni, Vidi, Vici

Aanmelden voor het
symposium op vrijdag 24 april 2009

VVViO voorjaarssymposium: 'De VerlossingsImpuls'

24 april 2009 10.30 - 18.00 uur

Locatie: Sociëteit 'De Witte', Plein 24, 2502 AN Den Haag

Beste VI-laureaat,

De Vereniging Voor Vernieuwingsimpuls Onderzoekers (VVViO) behartigt de belangen van alle laureaten van NWO's persoonsgebonden subsidieprogramma's, in het bijzonder de Vernieuwingsimpuls. Daarmee vertegenwoordigt de vereniging de nieuwe generatie van Nederlandse toponderzoekers uit alle gebieden van de wetenschap. De VVViO heeft een eigen website waar VI-laureaten zich (kostenloos) kunnen aanmelden als lid van de vereniging. Afgelopen jaren hebben we ons ondermeer gericht op de invoering van het Principal Investigator en Tenure Track systeem, de afschaf van de matchingsverplichting, veranderingen in het wetenschapsbeleid (zoals verschuivingen in eerste en derde geldstromen) en de keerzijden van thema's als 'focus en massa' en 'valorisatie' voor innovatie en excellent onderzoek.

Op vrijdag 24 april organiseert de VVViO haar jaarlijkse symposium met als thema 'De VerlossingsImpuls?'. Tijdens dit symposium zal de nieuwe VI besproken worden, evenals problemen zoals de voorselectie, maar ook gerelateerde zaken zoals het verbeteren van het carrièreperspectief van een VI-laureaat. Bij deze nodigt het VVViO bestuur je van harte uit voor dit symposium. Aanmelden voor het symposium kan via de website. Naast de jaarvergadering omvat het programma voordrachten van vooraanstaande personen op het raakvlak van wetenschap en beleid. Dit jaar spreken Robbert Dijkgraaf, president van de KNAW en Kees le Pair, ondermeer oprichter van technologiestichting STW. Deze presentaties leveren natuurlijk al voldoende stof tot debatteren, maar daarnaast kan je eigen stellingen indienen die in het debat besproken zullen worden. Denk bijvoorbeeld aan 'de VI is een must voor een succesvolle wetenschappelijke carrière', 'modegevoelige onderzoeksthema's zijn kansrijker' en 'thematisch onderzoek is beknellend voor innovatie en excellentie'.

Programma

10:00 Algemene Leden Vergadering
10:30 Koffie
10:45 Presentatie door prof. dr. Robbert Dijkgraaf 11:30 Presentatie door drs. Maaike Romijn (NWO) over het (nieuwe) VI-stelsel
12:00 Lunch
12:45 Presentatie door dr. Kees le Pair
13:30 Discussie panel en zaal (debat)
16:00 Afsluiting en borrel

Dit is je kans om met beleidsmakers en uitvoerders van ondermeer NWO en de universiteiten in debat te gaan over wat jij vindt als laureaat en wat er beter moet in de VI en het Nederlandse onderzoeksbeleid in het algemeen! Heb je ideeën voor stellingen? Stuur ze dan snel naar vvvio@nwo.nl.

Deelname aan het symposium is gratis. We hopen je op 24 april te mogen begroeten in Den Haag!

Eric Reits
Voorzitter
e.a.reits@amc.uva.nl

Rosalie Luiten
Vice voorzitter
R.M.Luiten@amc.uva.nl

Harald van Brummelen
Secretaris
e.h.vanbrummelen@lr.tudelft.nl

Meike Bartels
Penningmeester
M.Bartels@psy.vu.nl

Louis de Smet
(Aspirant) bestuurslid
L.C.P.M.deSmet@tudelft.nl

Aanmelden voor het symposium op vrijdag 24 april 2009