Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

april 2009

Amsterdam | 24 april

Exposorium Vrije Universiteit Amsterdam

Opening expositie

Natuurlijk verloop, Ad Zuiderent kiest uit KPN Kunstcollectie

Natuurlijk verloop is een titel die beweging uitdrukt. Een beweging die zowel rechtlijnig als grillig kan zijn en die als een rode draad de kunstwerken op de tentoonstelling met elkaar verbindt. "Iets begint en houdt ergens ander op. Of het houdt niet op, maar het zet zich voort in een andere gedaante. Der Lauf der Dinge zeggen Peter Fischli en David Weiss, waarna ze een machinerie in beweging zetten van draaiende vuilniszakken, omvallende tubes vloeistof, kantelende stoelen, vonkende draden, wat niet al, die eindeloos lijkt te kunnen doorgaan.

How to stop falling vraagt Semâ Bekirovic zich af, terwijl zij letters in een natuurlijke beweging omlaag laat vallen van een kantoorgebouw. Is er een einde aan een natuurlijk proces?

Natuurlijk verloop is een intuïtieve reflectie van Zuiderent op aankomst en vertrek en de tussenliggende, nooit eindigende beweging in tijd en ruimte. De beelden zijn te lezen als metaforen voor een actief leven. Ad Zuiderent heeft de tentoonstelling samengesteld naar aanleiding van zijn afscheid van de VU. Naast zijn specialisatie Nederlandse literatuur vanaf 1945 en poëzie bij de Faculteit der Letteren, heeft onderzoeker/dichter Zuiderent een passie ontwikkeld voor vele kunstvormen, waaronder beeldende kunst.

Ad Zuiderent geeft een toelichting op de tentoonstelling Natuurlijk verloop, die hij heeft samengesteld op uitnodiging van KPN Kunstzaken en het Exposorium.

U bent van harte welkom!

Met dank aan KPN Kunstzaken, die de kunstwerken voor de tentoonstelling beschikbaar heeft gesteld. De expositie is te zien van 14 april t/m 14 juni 2009

Waar en wanneer?


Datum: 24 april
Tijd: 16.30 uur

Plaats: Amsterdam | Vrije Universiteit | Hoofdgebouw | Exposorium Vrije Universiteit | De Boelelaan 1105
Toegang: gratis
De VU is gesloten op:1 mei; 5 mei; 21, 22 mei en 1 juni.

Informatie

Informatie www.vupodium.nl

VU-podiumagenda
Op de hoogte blijven van ons programma-aanbod? Kijk dan op www.vupodium.nl en schrijf je in voor de digitale agenda.