Provincie Noord-Holland

Opening Noord-Hollands Wielerweekend

17-4-2009

Tijdens een baanclinic op vrijdag 24 april in het Sportpaleis in Alkmaar zal Ton Hooijmaijers, gedeputeerde sponsoring van de provincie Noord-Holland, het Noord-Hollands Wielerweekend openen.

De baanclinic wordt gegeven onder deskundige leiding van oud-wielerkampioen René Kos.

Zaterdag en zondag op de weg

Naast de baanwedstrijden is er tijdens dit weekend van alles te doen op de fiets en langs de weg. Met op zaterdag 25 april de toertocht de Ronde van Noord-Holland, waar duizenden Noord-Hollanders aan mee doen. Op zondag 26 april vindt de professionele wielerwedstrijd onder dezelfde naam plaats. Gedeputeerde Jaap Bond geeft hiervoor om 12.00 uur het startschot in Zaandam.

NH-Wielerweekend

Extra activiteiten

In diverse gemeenten waar de rennerskaravaan doorheen trekt, vinden op zondag 26 april allerlei activiteiten plaats voor jong en oud. Van wielerwedstrijden en sprinttoernooien tot dansdemonstraties en luchtfietsen. Kijk voor meer informatie op de website.

Sponsoring provincie

Renners, publiek en inwoners kunnen van dit wielerevenement, genieten. Het NH-wielerweekend is een van de evenementen voor Noord-Hollanders die de door de provincie Noord-Holland worden gesponsord. De provincie Noord-Holland continueert de komende drie jaar het hoofdsponsorschap van dit evenement. Kun je dit weekend niet? Dankzij de vele mooie fietspaden en goed bewegwijzerde routes door karakteristieke dorpjes en langs cultuurhistorische kun je ook op andere dagen dan tijdens dit weekend genieten van het Noord-Hollandse landschap.