Opening Outdoor Fitness speellocatie Westervoort

20/04/2009 10:22

Gelderse Sport Federatie

Op vrijdag 24 april a.s. om 15.00 uur wordt de Ganzenweide in Westervoort geopend. De gemeente Westervoort en de Gelderse Sport Federatie (GSF) willen met dit multifunctionele toestel senioren stimuleren te (blijven) bewegen.

De officiële openingshandeling wordt verricht door wethouder Van Egmond en wethouder Breunissen. Een groep senioren uit Hillesluis - Rotterdam demonstreert de mogelijkheden van het Outdoor Fitness speeltoestel. Na de demonstraties kan jong en oud het toestel uitproberen. De feestelijke middag eindigt om 17.00 uur.

'Speeltoestel'

Het Outdoor fitness speeltoestel op de Ganzenweide is multifunctioneel. Overdag is het een speeltoestel voor kinderen, op gezette tijden veroveren senioren het toestel voor een outdoor training. Onder begeleiding van een beweegconsulent van de Gelderse Sport Federatie wordt hier wekelijks aan de senioren een training gegeven. De Outdoor Fitness-locatie draagt bij aan de verbetering van de conditie, lenigheid en stabiliteit bij het bewegen. Regelmatig bewegen heeft een positief effect op de gezondheid van senioren en verbeterd de geheugenactiviteiten. Zeker zo belangrijk is dat het leuk is, niet stigmatiserend maar vol in de maatschappij met alle generaties en nationaliteiten bij elkaar, aldus de groep senioren uit Hillesluis.

Positieve beweegspiraal

Veelal komen ouderen in een negatieve beweegspiraal terecht. Het bewegen gaat bij ouderen minder makkelijk en worden daardoor onzeker, bewegen daardoor minder, worden meer en meer immobiel en raken sociaal geïsoleerd. Door het regelmatig bewegen wordt deze negatieve spiraal omgedraaid. Door te oefenen gaat de motoriek weer vooruit en worden ouderen zelfverzekerder. Hierdoor gaan ze weer meer ondernemen en worden sociaal vaardiger. De groep uit Hillesluis is vanaf 2006 betrokken bij het beweegprogramma voor senioren, waarbij het speeltoestel een vast onderdeel is geworden van hun levensstijl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,