Stadsdeel Westerpark Amsterdam



---

Opening nieuw gebouw Brede School Zeeheldenbuurt 24 april a.s.

20 april 2009
Persuitnodiging
Na een grondige renovatie wordt op 24 april de nieuwe Brede School Zeeheldenbuurt feestelijk geopend. Dankzij een goede samenwerking tussen diverse partners, gericht op opgroeiende kinderen, is de school nu het middelpunt van het sociale leven in de buurt. Met een speelplek op het dak is de school uniek in Amsterdam.

Naast basisonderwijs, kinderopvang en maatschappelijk werk verzorgt de Brede School ook een breed scala aan activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen. Onder andere yoga, kook- en naaicursussen en toneel. Ook is per 1 april de nieuwe directeur van de Brede School, Fred Tiecken, aangetreden. Hij zal zich met hart en ziel inzetten om van de nieuwe school een succes te maken.

U bent van harte welkom om de opening bij te wonen op:

Datum: Vrijdag 24 april

Tijd: 15.00 uur

Locatie: Roggeveenstraat 14 (hoofdingang school)

Dick Jansen (lid dagelijks bestuur Stadsdeel Westerpark) en René Peters (directeur schoolbestuur AWBR) openen op feestelijke wijze het nieuwe gebouw. Vanaf maandag 20 april staat de hele week iedere dag in het teken van de opening. Het thema van deze `feestweek' is: circus. Kinderen, ouders en docenten volgen de hele week circusworkshops. Zij laten op vrijdag vanaf 15:00 uur tijdens een optocht aan de buurt zien wat ze hebben geleerd met aansluitend een voorstelling voor ouders. Na de voorstelling vindt om 15:30 uur het officiële openingsmoment plaats.

Van school naar onderwijs- en welzijnsinstelling De Brede School is in 2002 ontstaan uit een samenvoeging van openbare basisschool Het Roer, buurthuis De Piraat, peuterspeelzaal De Zoutpot en naschoolse opvang De Piraat. Het jaar daarop heeft ook de Stichting Blankenberg de op deze buurt gerichte activiteiten ondergebracht in de school. Daarnaast hebben de buurtregisseur en de wijkconciërge een plek binnen de instelling. Door deze samenvoegingen is de Brede School Zeeheldenbuurt uitgegroeid tot een onderwijs- en welzijnsinstelling met een breed aanbod. De school heeft ook de functie van ontmoetingsplaats voor de buurt.

Met de uitbreiding van activiteiten en voorzieningen ontstond de noodzaak voor een gebouw met meer mogelijkheden. Bovendien voldeed het gebouw niet meer aan de normen en eisen van vandaag. Eind februari 2007 is gestart met de werkzaamheden.

Stedelijke Vernieuwing Zeeheldenbuurt
De Brede School past binnen de gehele transformatie die de Zeeheldenbuurt de afgelopen jaren ondergaat. In de Zeeheldenbuurt worden huizen gerenoveerd en vinden nieuwbouwprojecten plaats. Naast deze fysieke ingreep wordt ook in sociaal en economisch opzicht gekeken hoe de buurt verbeterd kan worden. Doel van de transformatie is om een buurt te creëren waar het voor iedereen prettig wonen en werken is.

Lid van het dagelijks bestuur Dick Jansen: "Zonder school voelt een buurt niet compleet. Het is de spin in het web, het is veel meer dan de plek waar kinderen leren lezen en rekenen. Het is de natuurlijke ontmoetingsplek voor ouders. En juist ouders zijn belangrijk voor de buurt omdat ze vanuit hun rol als opvoeder belang hebben bij een goede leefomgeving. Dus kan een school nog veel meer zijn als er ruimte in de school is voor de buurt. En dat vooral in een mooi en uitdagend gebouw. Dit gebouw is een avontuur op zich, waar je zowel binnendoor als buitenom tot op het dak kunt komen om te spelen. Waar vind je zoiets?"

Directeur schoolbestuur AWBR René Peeters: "In de Brede School Zeeheldenbuurt kunnen kinderen zich breed ontwikkelen en hun talenten ontdekken. De samenwerking tussen de verschillende partners in het gebouw, onderwijs, kinderopvang, sport, cultuur op basis van dezelfde pedagogische en inhoudelijke ideeën geeft kinderen en de mensen in hun directe omgeving veel meer mogelijkheden dan op een gewone basisschool. Deze Brede School zorgt niet alleen voor goed onderwijs maar verbindt kinderen, hun ouders en buurtbewoners met elkaar. Het wordt een school met meerwaarde voor iedereen op korte en lange termijn. Het schoolbestuur AWBR verheugt zich op de samenwerking."
---