Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 821

Datum : 20 april 2009

Bijzonder Boskoop zoekt bijzondere mensen
Informatiebijeenkomst voor mensen met een Wsw-indicatie

Op vrijdag 24 april vindt in de Plataan in Boskoop een bijeenkomst plaats voor inwoners van Boskoop met een Wsw-indicatie (Wet sociale werkvoorziening). De bijeenkomst is voor alle mensen uit Boskoop die op de wachtlijst staan voor een Wsw-dienstverband, mensen die bij Promen of SWA (sociale werkvoorziening) werken én alle mensen die een dienstverband voor begeleid werken hebben.

Met het van kracht worden van de nieuwe Wet sociale werkvoorziening is de gemeente Boskoop verantwoordelijk voor cliëntenparticipatie. Het is de bedoeling dat mensen met een Wsw-indicatie meer inspraak krijgen in het Wsw-beleid van de gemeente Boskoop. De gemeente heeft ervoor gekozen om aansluiting te zoeken bij het cliëntenparticipatiepanel van de Wet werk en bijstand (WWB). Een belangrijk doel van de Wsw-bijeenkomst op vrijdag 24 april is dan ook om leden te werven voor het cliënten participatiepanel. Mensen met een Wsw-indicatie worden van harte uitgenodigd om mee te denken en advies te geven over de manier waarop de gemeente Boskoop invulling geeft aan de Wet sociale werkvoorziening. Onderwerpen waar de gemeente de mening van cliënten over vraagt, zijn bijvoorbeeld wachtlijstbeheer, mogelijkheden voor begeleid werken en nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast zijn er informatiekramen, waar mensen met vragen terecht kunnen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Boskoop Actief.nl, de interactieve website van de gemeente Boskoop. Na afloop van de bijeenkomst ontvangen alle deelnemers een presentje.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.30-14.00 uur Ontvangst en informatiemarkt met kramen van Promen, SWA en de gemeente 14.00-15.00 uurWelkomstwoord gevolgd door een talkshow, geleid door de dagvoorzitter met aan tafel de directeur van Promen en SWA en de wethouder 15.00-16.00 uur pauze, informatiemarkt en speeddaten met de burgemeester Rijsdijk en wethouder Oosterwijk, een arbeidsdeskundige en vertegenwoordigers van Promen en SWA
16.00-16.45 uur vervolg talkshow
16.45-17.15 uur afsluiting


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht --------------------------------------------------

Voor vragen kunt u terecht bij het product Communicatie, tel. 219558 of 219553.