Gemeente Soest

.

Wethouder Middelkoop onthult kunstwerk in Soesterberg

23 april

Op vrijdag 24 april, om 13.30 uur, onthult en voltooit wethouder Middelkoop een kunstwerk van mozaïek.

Vijf kinderen van De Startbaan zullen de wethouder hierbij assisteren. Het mozaïek bevindt zich op de zojuist aangelegde speelplek aan de Professor Lorentzlaan in Soesterberg: op de plek waar tot voor kort de Wethouder de Haanschool stond.

Op initiatief van de gemeente Soest heeft kunstenares Dorette Giling het mozaïek gemaakt. Onderdeel van het mozaïek vormen kleinere mozaïekwerkjes, die kinderen van basisschool De Startbaan - de school die in plaats van de Wethouder de Haanschool is gebouwd - onder leiding van de kunstenares hebben gemaakt.

Het mozaïek bevat ook steentjes, die gelegd zijn tijdens de feestelijke eerstesteenlegging van de op deze plek verrezen nieuwbouw: bewoners, bouwers, medewerkers van de Provincie én medewerkers van de gemeente Soest droegen er derhalve letterlijk een steentje aan bij.

Verwerkt in het mozaïek is de volgende dichtregel: `samen spelen, elkaar ontmoeten, samen bouwen, hier samen zijn, samen leven'.

Het kunstwerk symboliseert dat aan de ontwikkeling van een vitaal, veilig en gezellig Soesterberg verschillende partijen een steentje bijdragen.