Premier Balkenende stuurt klamboe naar Afrika

23/04/2009 13:33

Bennink Bicker Caarten BV

Kinderen centraal tijdens Wereld Malaria Dag

Premier Balkenende stuurt vrijdag een klamboe van de Stichting Malaria No More naar Afrika. Met het muggennet van 3,50 euro wordt een kind in een ontwikkelingsland beschermd tegen malaria. Jaarlijks overlijden er 1 miljoen kinderen aan de ziekte. Ter gelegenheid van Wereld Malaria Dag op zaterdag 25 april, vraagt Malaria No More aandacht voor de bestrijding malaria.

Betrokkenen van Malaria No More zitten vrijdagochtend onder een klamboe op het Binnenhof. Ter gelegenheid van Wereld Malaria Dag van de Verenigde Naties vragen ze aandacht voor het wereldwijde probleem. Balkenende neemt de klamboe in ontvangst van Arjan Erkel. De directeur van Malaria No More roept de premier op het probleem ook bij zijn buitenlandse collega's onder de aandacht te brengen. Door samen te werken kan de ziekte in 2015 zijn uitgeroeid. Wat er met de klamboe van Balkenende gebeurt, is te volgen op www.malarianomore.nl.

Datum: vrijdag 24 april 2009

Plaats: Het Torentje, Binnenhof, Den Haag

Tijd: 9.45 - 10.00 uur

Aanmelden: Rijksvoorlichtingsdienst, 070 3564114

"Malaria is de ziekte van de armoede", zegt Erkel. "Er is duizend keer meer geld beschikbaar voor AIDS, dan voor malaria. We zijn heel erg blij dat de premier aangeeft dat hij het bestrijden van malaria belangrijk vindt. Voor 3,50 euro is een kind in een ontwikkelingsland beschermd tegen malaria."

Malaria is een groot probleem bij arme bevolkingsgroepen. Iedere 30 seconden overlijdt er een kind aan de ziekte. Jaarlijks eist malaria tussen de een en drie miljoen slachtoffers. In Afrika is malaria doodsoorzaak nummer een. Het kost het continent jaarlijks 12 miljard dollar aan gezondheidszorg en verloren productiviteit. De ziekte kan goed worden voorkomen en genezen.

De Nederlandse stichting Malaria No More is onderdeel van een internationale organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bestrijding van Malaria. Om het aantal van 500 miljoen besmettingen per jaar te verminderen, verspreidt de stichting onder andere klamboes. De muggennetten zijn voor 3,50 euro te koop op de website www.malarianomore.nl. Arjan Erkel kreeg landelijke bekendheid door zijn ontvoering in Dagestan.





http://www.malarianomore.nl