Gemeente Beverwijk


Uitreiking certificaten aan seniorenvoorlichters

Op donderdag 23 april 2009 reikte wethouder Jaqueline Dorenbos certificaten uit aan acht nieuwe seniorenvoorlichters. Deze vrijwilligers hebben met succes aan de cursus 'training seniorenvoorlichter' deelgenomen. De uitreiking vond plaats in zaal Jacunda van het voormalige ouderenontmoetingscentrum De Slof.

In de cursus hebben de geslaagden informatie gekregen over woonvoorzieningen, vervoersmogelijkheden en financiële regelingen die er zijn voor oudere inwoners van Beverwijk. Zij weten nu voldoende om hen te informeren over de voorzieningen en regelingen die er zijn voor senioren op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën, vervoer en activiteiten in de gemeente Beverwijk.

Dit jaar krijgen inwoners die in 2009 75, 80, 85, 90 of 95 jaar worden van de gemeente een brief waarin hen een huisbezoek wordt aangeboden. Dit huisbezoek wordt gedaan door vrijwilligers die tot seniorenvoorlichters zijn opgeleid door de ouderenadviseur van de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Midden Kennemerland.