Politie Hollands Midden

Datum: 24 april 2009

Katwijk Man rijdt auto ondanks ongeldig verklaard rijbewijs De politie heeft donderdagmiddag 23 april een 60 jarige Katwijker aangehouden voor het rijden met een auto terwijl hij een ongeldig verklaard rijbewijs heeft. Een motoragent zag de man rijden over de Secr. Varkevisserstraat rijden en wilde hem controleren omdat bekend was dat zijn rijbewijs ongeldig verklaard was. De Katwijker reed via de Schelpendam en verhoogde op de Zuidstraat zijn snelheid. Weer op de Secr. Varkevisserstraat aangekomen stopte de Katwijker, stapte uit en liep weg richting de Duinstraat. Hierop werd de Katwijker aangehouden en zijn auto werd inbeslaggenomen.

Alphen aan den Rijn Verdachte van mishandeling aangehouden De politie heeft donderdagavond 23 april een 17 jarige Alphenaar in een speeltuin aan de Akkerwinde aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16 jarige plaatsgenoot. De verdachte zou een lelijk woord tegen het broertje van de 16 jarige hebben gezegd. Deze wilde de 17 jarige hierover aanspreken, maar zou zijn geduwd en bij de keel zijn gegrepen. Toen de 16 jarige hierna wegliep werd hij tegen zijn rug geschopt waarna hij viel. De jongen vertelde het gebeuren aan zijn ouders waarna zij naar de speeltuin gingen om de jongen aan te spreken. Er ontstond echter een handgemeen waarna de ouders de politie belden. Volgens de verdachte zou het broertje een bal tegen zijn fiets hebben geschopt waarna hij een scheldwoord had gebruikt.

Bergambacht Motorrijder verongelukt Een 49 jarige motorrijder uit Renswoude is donderdag 23 april even voor 17.30 uur verongelukt. De motorrijder reed over de Provincialeweg N210 in de richting van Schoonhoven toen hij ter hoogte van de afslag Ammerstol-Schoonhoven tegen een bestelbus botste. Ter plaatse was een file ontstaan vanwege een wegversmalling. Vermoedelijk zag de motorrijder de filevorming te laat. Door de botsing kwam de motorrijder ten val en op de weg terecht van het tegemoetkomende verkeer. Een automobilist die uit die richting kwam kon de motorrijder niet meer ontwijken en reed over hem heen. De motorrijder kwam in de berm terecht en werd door een aantal omstanders gereanimeerd in afwachting van de hulpdiensten. De motorrijder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De weg is tot ongeveer 19.50 uur afgesloten geweest.

--- einde berichten ---
---



Politie Hollands Midden