Senternovem

24-04-2009 | SenterNovem start met het versturen van aanvullende S&O-verklaringen

De minister van Economische Zaken en de staatssecretaris van Financiën stellen ondernemers in staat tijdig van de verruiming van de WBSO gebruik te maken. Zij hebben SenterNovem opdracht gegeven de aanvullende S&O-verklaringen vanaf 27 april te versturen. Hiermee wordt het extra budget van 150 miljoen euro besteed dat het kabinet voor 2009 en 2010 beschikbaar heeft gesteld als onderdeel van het stimuleringspakket economische crisis.

Met de aanvullende verklaringen wordt het financiële voordeel van de WBSO verhoogd. Dit gebeurt via de volgende wijzigingen:
* de bovengrens van de eerste schijf wordt verhoogd van EUR 110.000 naar EUR 150.000

* het percentage van de 1e schijf wordt verhoogd van 42% naar 50%
* het percentage van de 1e schijf voor starters wordt verhoogd van 60% naar 64%

* het percentage van de 2e schijf wordt verhoogd van 14% naar 18%
* het plafond wordt verhoogd van EUR 8 miljoen naar EUR 14 miljoen

Als ondernemer hoeft u zelf niets te doen
Hebt u in 2009 al een S&O-verklaring ontvangen, dan krijgt u automatisch een aanvullende S&O-verklaring. Hebt u in 2009 nog geen S&O-verklaring ontvangen dan krijgt u, indien uw aanvraag wordt goedgekeurd, automatisch een verhoogde S&O-verklaring.

Verrekenen aanvullende S&O-verklaring
De aanvullende S&O-verklaring kunt u op de gebruikelijke wijze verrekenen, lees hiervoor de toelichting in de aanvullende S&O-verklaring. Ook bij de veelgestelde vragen kunt u nalezen hoe de verrekening in zijn werk gaat.

Besluitvorming
Met het afgeven van de aanvullende S&O-verklaringen wordt vooruitgelopen op de formele besluitvorming. Op 23 april heeft de staatssecretaris van Financiën, mede namens de minister van Economische Zaken, hierover een brief naar de Tweede Kamer gestuurd. Hierin wordt uitgelegd dat het noodzakelijk is om snel met de uitvoering van de wijzigingen te starten. Zo worden de administratieve lasten voor ondernemers zoveel mogelijk beperkt en kan het financiële voordeel zo snel mogelijk worden benut. Onderaan deze pagina vindt u een link naar de volledige tekst van de brief.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u ook de veelgestelde vragen met betrekking tot het verhogen van het fiscaal voordeel raadplegen.

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

Brief intensivering WBSO

Downloads

Voorstel Fiscaal stimuleringspakket en overige fiscale maatregelen