Gemeente Lelystad

Ontdek Lelystad tijdens meimaand fietsmaand

Vrijdag 24 april 2009

Wie Lelystad echt wil ontdekken, pakt de fiets. In de landelijke campagne Meimaand Fietsmaand profileert Lelystad zich met een (tijdelijk) gratis fietsrouteboekje, af te halen bij het Infocentrum.

Meimaand Fietsmaand is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, de Nederlandse Toer Fiets Unie, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie en de Stichting Landelijk Fietsplatform.

Natuurgebieden

Wie de uitgestippelde fietsroutes in en rondom het groene Lelystad volgt komt op nooit vermoede plekken in een oase van rust en ruimte. Uitgestrekte bossen met namen als Knarbos, Larserbos, Hollandse Hout, Overijsselse en Gelderse Hout, liggen rondom de stad. U komt langs het internationaal natuurbeschermingsgebied Oostvaardersplassen of Natuurpark Lelystad. En overal vindt u plekjes om eventjes te rusten of te genieten van een zelf georganiseerde picknick. U vindt er weidse vergezichten over het polderland, of kijkt uit over het water van IJssel- en Markermeer.

Gratis: 10 fietsroutes

Om die bij velen nog onbekende verrassende kanten van Lelystad en Flevoland te laten ontdekken, heeft de gemeente Lelystad een boekje uitgebracht met tien fraaie fietsroutes in en rondom Lelystad. Het boekje is te koop bij Tourist Info Lelystad, gevestigd in het Stadhuis, voor een bedrag van EUR 3,95. Maar in `Meimaand Fietsmaand' mag u gratis een exemplaar ophalen. Een uitgelezen kans om zelf of met uw gasten eens een dagje Lelystad te doen.

U bent van harte welkom bij: Infocentrum/Tourist Info Lelystad, Stadhuisplein 2, Lelystad. Tel. 0320-278222.

---