Politie Groningen

Donderdag 23 april 2009

Provincie Groningen, 23-04-2009

Groningen: doorgereden na aanrijding

Een 35-jarige inwoner van Groningen werd woensdagavond door de politie aangehouden, nadat hij met zijn auto enkele aanrijdingen zou hebben gehad en daarna was doorgereden. Volgens een automobilist botste de man op de S.S. Rosensteinlaan achter op zijn wagen, waarna hij wegreed. De onbekende zou bij het Hanzeplein ook een paal omver hebben gereden. De politie kon de bestuurder aan de hand van het kenteken opsporen. De man werd bij zijn woning aangehouden. Hij ontkende. De 35-jarigewas niet in het bezit van een Nederlands rijbewijs. Een ademanalyse wees een promillage van 0.7 uit. De politie doet verder onderzoek.

Groningen: vrouw gewond bij fietsongeval

Een 52-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op de Korreweg gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed met haar fiets op het fietspad. Op een gegeven moment kwam haar tas in de spaken terecht. Zij kwam hierdoor ten val. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietsers botsen

Een 50-jarige man uit Sebaldeburen is woensdagmiddag op de kruising Van Iddekingeweg met de Van Lenneplaan gewond geraakt bij een fietsongeluk. De Sebaldebuurder zag bij het oversteken van de Van Iddekingeweg een 13-jarige jongen uit Garmerwolde, ook op een fiets, over het hoofd. De 50-jarige kwam ten val. Hij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: bromfietser gewond bij aanrijding

Een 16-jarige jongen uit Zuidlaren is woensdagochtend op de kruising Vondellaan met de Van Iddekingeweg gewond geraakt bij een aanrijding. Een 78-jarige automobiliste uit Groningen verleende op de kruising geen voorrang aan de jongen, die op een bromfiets reed. De 16-jarige kwam ten val en hij raakte gewond. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Wildervank: politie houdt broers aan voor vernieling bus

De politie heeft woensdagavond op de Woortmanslaan in Wildervank twee broers van 17 en 18 jaar, beiden uit Wildervank, aangehouden voor vernieling. De broers waren in de Bareveldstraat door een chauffeur van Arriva uit een lijnbus gezet, omdat zij zich vervelend hadden gedragen. Buiten de bus trapten de knapen plotseling tegen de zijkant van het voertuig. De jongste van de twee gooide een steen tegen de voorruit, terwijl de oudste broer een fiets tegen dezelfde ruit gooide. De ruit werd hierdoor vernield. De politie nam van meerdere getuigen een verklaring op. De broers werden enkele uren na het incident in een auto op de Woortmanslaan aangetroffen en ingerekend. Zij werden voor nader onderzoek in het cellencomplex in Groningen ingesloten.

Feerwerd: automobilist onder invloed

De politie heeft woensdagavond op het Aduarderdiep een 22-jarige man uit Eenrum aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd door de politie gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De beginnende bestuurder was ook al in 2008 betrapt op het rijden onder invloed. De politie nam daarom zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie gaat beslissen of de verdachte zich voor de rechter moet verantwoorden.

Farmsum: ernstig gewond na val

Een 52-inwoner van Scheemda raakte woensdagmiddag ernstig gewond na een val op een bouwplaats aan de Hogelandsterweg in Farmsum. De man was met sloopwerkzaamheden bezig en kwam door nog onbekende oorzaak te vallen. Het slachtoffer liep vermoedelijk ernstig hoofdletsel op. Hij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie informeerde de Arbeidsinspectie voor nader onderzoek.

Hoogezand: onderzoek naar vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij op de Stationsstraat in Hoogezand waarbij woensdagnacht een 22-jarige inwoner van Sappemeer gewond raakte. De man zou door een kennis een aantal keren zijn gestompt. De 22-jarige werd door andere kennis een woning ingeholpen. Hij werd vervolgens onwel. De man werd per ambulance naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Een zoektocht van de politie naar de vermoedelijke dader had vooralsnog geen resultaat.

Muntendam: politie zoekt getuigen na lastig vallen vrouw

De politie is op zoek naar informatie over een man die vrijdag 20 maart in Muntendam een vrouw heeft lastig gevallen. De tot nu toe onbekende man sprak die bewuste avond tussen half acht en acht uur op de hoek van een supermarkt in de Kerkstraat een vrouw aan. Hij vroeg vervolgens aan de vrouw of zij seks met hem wilde. De man volgde haar op zijn fiets door het dorp, terwijl hij ondertussen zijn geslachtsdeel toonde. Hij verdween op een gegeven moment uit het zicht. Een buurtonderzoek van de politie bleef zonder resultaat. Het signalement van de man: 30 á 40 jaar, zwart haar met een zogenoemd bloempotkapsel. De onbekende sprak accentloos Nederlands en droeg een trainingsjasje dat was voorzien van verschillende kleuren banden. Getuigen of mensen met informatie worden verzocht te bellen met Regiopolitie Groningen, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Nieuwe Pekela: onderzoek naar autobrand

De politie zoekt getuigen van een brandstichting in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april in Nieuwe Pekela. Daar werd tegen 1.00 uur bij de Champ Clark brand ontdekt bij een geparkeerde personenwagen. De auto, eigendom van een 29-jarige inwoonster van Nieuwe Pekela, ging volledig in vlammen op. Onderzoek van de technische recherche toonde brandstichting aan. De politie stelde onder meer een buurtonderzoek in en is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of over informatie beschikken. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen, tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op vrijdag 24 april controleert de politie op de volgende plaatsen:
* Leek en omgeving, alcoholcontrole

* N33: aansluiting A7 Appingedam, snelheidscontrole
* Groningen, Ring Zuid/Oost, snelheidscontrole

* Stadskanaal en Wildervank, algehele verkeerscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde woensdag 22 april op diverse plaatsen op snelheid.


- Garmerwolde, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1667, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 112 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Wildervank, K. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 737, aantal overtredingen: 110, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.