Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht, 24-04-2009

Vechtpartij

SOEST De politie kreeg donderdagmorgen rond 10.50 uur de melding dat er op de Valeriaanstraat een vechtpartij plaatsvond waarbij meerdere personen betrokken waren.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en trof in de opgegeven straat een groep van negen vechtende mannen aan. Met behulp van pepperspray lukte het de mannen te scheiden en werden drie verdachten aangehouden.

Bij onderzoek bleek dat er tussen vijf inwoners van Soest en vier inwoners van Zaandam een zakelijk conflict bestond. De drie aangehouden verdachten, een 22-jarige Soester en een 17-jarige en 18-jarige inwoner van Zaandam, werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Te veel alcohol

BAARN De politie heeft donderdagavond om 21.35 uur een 31-jarige inwoner van Baarn aangehouden omdat hij als bestuurder van een bromfiets te veel alcohol had gedronken.

Agenten controleerden op de Eikenweg een groep jongeren waarbij het opviel dat de één van de aanwezigen haastig wegreed op een bromfiets. Deze man werd iets verderop aangetroffen en op alcohol gecontroleerd. Op de ademanalyse blies de man 710 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur.

Woninginbreker aangehouden

EEMNES De politie heeft vrijdagmorgen rond 01.50 uur een 17-jarige inwoner van Eemnes aangehouden omdat hij verdacht wordt van een inbraak in een woning op de Kamille.

Eerder op de avond, rond 23.30 uur, kreeg de politie de melding dat er in de bewuste woning was ingebroken. Uit onderzoek bleek dat de op dat moment nog onbekende verdachte tijdens de inbraak vermoedelijk gewond was geraakt, want er werd bloed aangetroffen op het inbraakraam. Ook spraken de agenten een getuige die een jongen had zien wegfietsen in de richting van de Binder en de Gorhaak. Bij het onderzoek in die omgeving trof de politie op het Pijpestrootje de verdachte aan. Hij bleek een verwonding te hebben aan zijn hand waarvoor geen duidelijke verklaring was.

De Eemnesser werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De recherche doet onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de inbraak.

Vandalen aangehouden

BAARN De politie heeft vrijdagmorgen om 03.30 uur drie 17-jarige inwoners van Baarn aangehouden voor vandalisme.

Kort voor de aanhouding kreeg de politie de melding dat een aantal jongeren verkeersborden omtrok op de Torenlaan. Bij onderzoek in die omgeving troffen de agenten een aantal scheefgetrokken en verplaatste verkeersborden aan. Ook de verdachten werden door agenten aangetroffen in de directe omgeving en op basis van het signalement aangehouden. De Baarnaars bekenden de borden te hebben omgetrokken en kregen allen een proces-verbaal voor baldadigheid. De ouders van de jeugd werd in kennis gesteld.