Medy van der Laan benoemd tot voorzitter AOC Raad

24/04/2009 10:47

AOC Raad Dienstverlening B.V.

Medy van der Laan is op 22 april 2009 door het Bestuur benoemd tot voorzitter van de AOC Raad. Zij volgt in die functie Clemens Cornielje op, die binnenkort aftreedt. Er bleef voor hem, naast zijn werkzaamheden als Commissaris van de Koningin in de provincie Gelderland, niet genoeg tijd over om recht te kunnen doen aan het voorzitterschap van de AOC Raad.

Medy van der Laan was van 2003 tot 2006 staatssecretaris van Cultuur en Media. Momenteel is zij zelfstandig ondernemer en bekleedt zij diverse bestuursfuncties (onder meer voorzitter van de Vereniging 'Eigen Paard' en voorzitter van 'Arnhem Modebiënnale'.)

Zij zal zich onder meer gaan inzetten voor een sterke positie van de AOC's. Het groene onderwijs is een onmisbare schakel bij de vergroening van onze samen-leving. "Groene opleidingen hebben de toekomst. Er is veel maatschappelijke aandacht voor milieu en duurzaamheid. Voedsel, natuur, vrije tijd en gezondheid zijn essentieel voor ons welzijn. De AOC's bieden kansen voor leerlingen: ze leren er een prachtig vak waarmee ze succesvol kunnen zijn op de arbeidsmarkt", aldus Medy van der Laan.

Het voorzitterschap van Medy van der Laan gaat op 1 juli 2009 in.





http://www.aocraad.nl