Gemeente Bergambacht


Raad geeft groen licht voor investeringsplannen

---

Bergambacht 24 april 2009.

De gemeenteraad ging dinsdag 21 april unaniem akkoord met de investeringsplannen van het college om de economie op gang te houden in deze tijd van kredietcrises. Alle raadsfracties roemden de daadkracht en spraken uit dat het investeringsplan van ruim 10 miljoen euro wat hen betreft een minimumbedrag is. Prima om niet bij de pakken neer te gaan zitten, was de algehele mening van de raad.

De fracties van Gemeentebelang, SGP/CU, PvdA en VVD vroegen het college hoge prioriteit te geven aan de aanleg van de fietstunnel onder de N210 ter hoogte van de rotonde bij het busstation (Dijklaan/ Schoolstraat). Dit project was geen onderdeel van de investeringsplannen van het college. Er zijn nog te veel vragen en onzekerheden over praktische en financiële zaken. Het college zegde toe zo snel mogelijk nader onderzoek te laten verrichten naar de realisatie van de fietstunnel.

Op verzoek van Gemeentebelang wordt bij de investeringen het verbeteren van het groen langs de N210 meegenomen. Langs het gedeelte dat dwars door het dorp loopt. De SGP/CU vroeg het college serieus te overwegen de Watertoren zelf aan te kopen. Het college heeft toegezegd deze suggestie mee te nemen in het vervolgtraject.

De uitvoering van de investeringsplannen is ook goed voor (het behoud van) plaatselijke werkgelegenheid. De fracties van Gemeentebelang en SGP/CU vroegen of bij aanbestedingen met name ook lokale ondernemers betrokken kunnen worden. Het College heeft gezegd dit waar mogelijk te doen, maar daarnaast ook andere aannemers uit te nodigen.

Skeelerbaan
Vooral het voorstel om te komen tot de aanleg van en skeelerbaan werd met groot enthousiasme begroet door de gemeenteraad. De voorzitter van schaatstrainingsvereniging de Lekstreek sprak, mede namens IJsclub Voorwaarts uit Ammerstol, voorafgaand aan de raadsvergadering de wens uit om deze skeelerbaan in Ammerstol aan te leggen op de plaats van de huidige ijsbaan. Door de vereniging is al het nodige vooronderzoek verricht. Het zou een geweldige impuls voor het Lekdorp betekenen. Een skeelerbaan is een verrijking voor de hele Krimpenerwaard.


---