Politie IJsselland

|     |Winterswijk -  winkeliers enthousiast over speciale       |
|     |SMS-Alertgroep                                            |
In Winterswijk is deze week de eerste SMS-Alert groep voor aangesloten winkeliers in de politieregio Noord- en Oost-Gelderland geactiveerd. De politie kan hen via een sms-bericht attenderen op diverse criminele activiteiten die in de Achterhoek plaats vinden. Ook kan er een bericht worden verstuurd wanneer er gevaarlijke medicijnen verloren zijn of een kind vermist wordt. Er zijn meerdere plaatsen waar de politie samen met winkeliers of horecaondernemers SMS-Alert wil opzetten.

Het politieteam Winterswijk heeft de bestaande belestafette voor winkeliers vervangen door het digitale SMS-Alert. Hiervoor is een aparte SMS-Alert groep in werking gesteld. De politie kan op deze wijze bij diverse vormen van criminaliteit ondernemers waarschuwen. Voorbeelden hiervan zijn: actieve winkeldieven en zakkenrollers, uitgifte van vals geld, het verlies van gevaarlijke medicijnen in het winkelcentrum, maar ook bij vermissing van kleine kinderen of een dement iemand volgt er een groeps sms. De politie en de winkeliers verwachten met een groeps-sms criminele zaken snel en adequaat te kunnen bestrijden.

Door de politie Winterswijk zijn vooraf circa 250 winkeliers aangeschreven. In een korte tijd hebben zich reeds 120 belangstellende winkeliers aangemeld. Een winkelier kan meerdere mobiele telefoons aanmelden en ontvangt bij deelname een SMS-Alert raamsticker. Bij het versturen van een SMS-Alert bericht worden naast de politie Winterswijk binnen zeer korte tijd een paar honderd personeelsleden van diverse winkels op de hoogte gebracht van criminele activiteiten in hun werkomgeving. Hierdoor zal de pakkans van een verdachte aanzienlijk worden verhoogd. De politie verwacht ook dat er preventieve werking van een dergelijk project uitgaat.

Tijdens de jaarvergadering van de winkeliersvereniging ABH-City heeft de wijkagent Albert de Graaf de uitvoering van het project nader toegelicht. Het plan werd met open armen ontvangen.

Ook in andere plaatsen in de regio Noord- en Oost-Gelderland zijn wijkagenten in gesprek met winkeliers en horecaondernemers om een dergelijke belgroep te realiseren. Naast deze twee groepen wordt gekeken naar de uitbreiding naar andere doelgroepen.

Einde bericht
---


---


---

---- --