Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.30 uur

Utrecht, 24-04-2009

Verkeersongeval waarbij fietser ernstig gewond raakt

UTRECHT Op donderdag 23 april rond 15.20 uur vond op de Cartesiusweg een verkeersongeval tussen een personenauto en een fietser waarbij laatstgenoemde ernstig gewond raakte.

De bestuurder van de personenauto, een 55-jarige inwoner van Utrecht, reed rond het genoemde tijdstip op de Cartesiusweg in de richting van de Vleutenseweg toen de fietser vanaf het tankstation de weg overstak in de richting van de Fregatstraat. De bestuurder van de auto was de man echter al zodanig dicht genaderd dat, ondanks stevig remmen, een aanrijding niet meer viel te voorkomen. De fietser kwam in aanraking met de auto en viel op de weg.

De fietser werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis en is daar opgenomen.

De politie is nog steeds op zoek naar de identiteit van de ernstig gewonde fietser. Door het ontbreken van een identiteitsbewijs of andere goederen waarmee de politie zijn woonadres kan achterhalen is nog niet duidelijk wie de man is.

De man is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst, leeftijd rond de 50 jaar en zou mogelijk de voornaam Mohammed hebben. De politie verzoekt burgers die menen de betrokken persoon te herkennen of hem missen sinds de datum en het tijdstip van de aanrijding contact op te nemen met de politie Utrecht via het telefoonnummer 0900-8844.

Overlastplegers aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond vier personen aangehouden omdat zij

Rond 21.15 uur kreeg de politie een melding van overlast door een groep jeugd ter hoogte van de Selderiestraat. Ter plaatse troffen agenten een groep van zeven personen aan. De agenten verzochten de groep om weg te gaan. Hierna werd niet door iedereen aan voldaan. Toen de politie één van de jongens wilde aanhouden, begon de groep zich hiermee te bemoeien en belette de agenten de aanhouding te plegen. Uiteindelijk konden twee verdachten, een 23 en 24-jarige man beiden uit Utrecht, met hulp van meerdere politie-eenheden worden aangehouden.

Later op de avond kwam wederom een melding van overlast binnen. Ter plaatse konden toen nog eens twee mannen, 18 en 19 jaar uit Vleuten en Utrecht, worden aangehouden. Rond 00.30 uur kwam bij de politie een
1-1-2 melding binnen van een brand op de Selderiestraat. Ter plaatse was de brandweer al bezig met het blussen van twee autos die vermoedelijk in de brand waren gestoken. De politie is een onderzoek gestart naar de brandstichtingen.

Aangehouden op gestolen motor

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een motorfiets die gestolen was.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie via een agent in zijn vrije tijd een melding. De agenten zag dat een jongen op een motorfiets reed en geen helm droeg. Tevens zag hij dat de bestuurder zichtbaar onwennig op de motorfiets zat. Hij vertrouwden het niet en belden met de meldkamer. Ter plaatse troffen agenten op een terrein aan het Landzigt twee personen, een 17 en 18-jarige man beiden uit Nieuwegein aan. Navraag bij de meldkamer leerde dat de motorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De motor bleek gestolen te zijn in Houten.

De twee mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau. De motorfiets werd in beslag genomen. Uit verklaringen en onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat er mogelijk nog twee mannen betrokken zijn bij de diefstal en of heling van de motor.

Aanrijding met letsel

UTRECHT- Een 19-jarige fietsster Utrecht is op donderdag 23 april gewond geraakt nadat zij in botsing was gekomen met een auto.

Rond 17.30 uur wilde een 40-jarige automobilist uit Utrecht, komende vanuit de richting van de Oudenoord, de kruising met de Omloop oversteken. Plotseling stak de 19-jarige vrouw op haar fiets over, waarbij zij de 40-jarige autobestuurder geen voorrang gaf. De automobilist kon de 19-jarige niet meer ontwijken en schepte de vrouw, die daarbij gewond raakte. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Rijden met ontzegging

UTRECHT- De politie heeft donderdag 23 april een 49-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij een rijontzegging had.

Omstreeks 15.45 uur gaf de politie de 49-jarige op de Rijnkade een stopteken. Bij controle van zijn papieren bleek dat de man geen rijbewijs kon tonen. Bij navraag bleek de man een rijontzegging te hebben en werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Een 44-jarige vrouw Sint-Michielsgestel is donderdag 23 april aangehouden omdat zij met te veel drank achter het stuur zat.

Rond 02.15 uur kreeg de politie een melding van een getuige die een vrouw met haar auto op de Columbuslaan tegen een stoeprand zag rijden en daarbij ook een paaltje raakte. Omdat de getuige, een 31-jarige man uit Utrecht, vermoedde dat de vrouw teveel gedronken had volgde hij haar terwijl hij ondertussen de politie belde. De politie was snel ter plaatse en liet de vrouw op de Drommedarislaan blazen. Uit de eerste blaastest bleek dat de vrouw waarschijnlijk meer gedronken had dan toegestaan. Op het bureau wees de ademanalyse 775 ug/l uit. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.