Politie Groningen

Vrijdag 24 april 2009

Provincie Groningen, 24-04-2009

Veendam: jonge vrouwen op rooftocht

De politie denkt met de aanhouding van drie jonge vrouwen uit Veendam een omvangrijke reeks winkeldiefstallen te hebben opgelost. Bij deze diefstallen in Veendam en omgeving werden in een periode van ongeveer een half jaar tientallen dure kledingsstukken en andere luxe artikelen gestolen. De drie verdachten, een vrouw van 19 jaar en twee 21-jarige inwoonsters van Veendam, werden deze week aangehouden. Allen bekenden. De politie kwam de vrouwen op het spoor na een winkeldiefstal in Hoogezand. Zij waren daar via bewakingscameras op beeld vastgelegd. Een getuige zag daarna in een bus dat een aantal vrouwen beveiligingslabels van kleren verwijderde. In de woning van de verdachten werden diverse spullen teruggevonden. De waarde van de artikelen is nog onbekend maar moet in de duizenden euros lopen. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zijn weer op vrije voeten.

Groningen: alcomobilist aangehouden na achtervolging

De politie heeft donderdagnacht in de Mozartstraat in Groningen een 34-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Agenten zagen de man eerder die nacht met hoge snelheid rijden over de Verlengende Hereweg en gaven hem een stopteken. De Stadjer negeerde het signaal en probeerde te ontkomen. Hij reed daarbij met hoge snelheid door de wijken Helpman en Coendersborg. Nabij de Helper Westsingel moest de bestuurder stoppen en probeerde een agent het portier open te krijgen. De verdachte gaf echter gas waarbij de politieman enkele meters werd meegesleurd. Op de Helperzoom reed de man zijn voorwiel kapot. In de Mozartstraat staakte hij zijn vlucht en kon de Groninger aangehouden worden. Op het politiebureau bleek dat de man onder invloed van alcohol was. In zijn bloed zat 1,55 promille. De alcomobilist is ingesloten. Tijdens de achtervolging reed de verdachte naast de politieauto ook tegen twee geparkeerde autos.

Groningen: aanhoudingen dankzij cameratoezicht

De politie heeft donderdagnacht drie mannen uit Groningen (18 en 19 jaar) en Veendam (20 jaar) aangehouden dankzij het cameratoezicht in de binnenstad van Groningen. Op de meldkamer van de politie was te zien dat het drietal in de Poelestraat voorbijgangers uitdaagden. Enkele passanten werden geduwd en geslagen. Toen de politie ging kijken, ging het trio er vandoor. Later zag de medewerker van de meldkamer de mannen opnieuw op de beeldschermen. Nu stonden ze op de Grote Markt. De politieman waarschuwde collegas op straat die het trio even later aan kon houden. De Groningers en de Veendammer zijn ingesloten.

Groningen: vernieler barkruk aangehouden

Een 20-jarige man uit Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden voor vernieling. De verdachte gedroeg zich in een kroeg in de Peperstraat in Groningen baldadig en vernielde een barkruk. De eigenaar schakelde de politie in. De agenten namen de man mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietsers met slok op

Een 16-jarige jongen uit Groningen is in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie aangehouden op het Boterdiep in Groningen. De bestuurder van een bromfiets had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 17-jarige jongen uit Haren werd door de politie gecontroleerd op de Turfsingel in Groningen. De bestuurder van een snorfiets reed tegen de juiste rijrichting in. Op het politiebureau bleek hij ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben.Tegen de jonge bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: automobilist zonder rijbewijs op de bon

Een 54-jarige man uit Groningen is donderdagavond op de Friesestraatweg in Groningen door de politie gecontroleerd. Agenten herkenden de bestuurder en wisten dat hij niet in bezit is van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en tegen hem is door de politie proces-verbaal opgemaakt.

Foxhol: snorfietser ten val door aanrijding

Een 46-jarige man uit Hoogezand is donderdagmiddag ten val gekomen bij een ongeval op de Energieweg in Foxhol. De bestuurder van een snorfiets kwam door nog onbekende oorzaak in aanrijding met een 41-jarige automobilist uit Groningen. De snorfietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.