Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 24 april 2009


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA DIEFSTAL FIETS

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft dinsdagmiddag rond kwart voor vijf op de Vrijheidsdans twee jonge fietsendieven van 14 en 15 jaar uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Maandagavond rond acht uur werd een fiets gestolen op het Marinus Batenburgplein. De volgende dag zag de eigenaar van de fiets, een 13-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, twee jongens lopen met zijn fiets en alarmeerde de politie. Hierop stelden politieagenten onmiddellijk een onderzoek in en hielden het tweetal aan. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd in beslag genomen.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield donderdagavond drie jongens aan. Het Rotterdamse drietal wordt verdacht van het spuiten van graffiti. Een getuige zag dit rond elf uur gebeuren bij metrostation de Tochten. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in het troffen de drie korte tijd later aan op hetzelfde metrostation. De jongens van 16, 17 en 19 hadden verf op hun handen. Er werden ook verschillende spuitbussen aangetroffen. De jonge Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIE BEDANKT ALERTE BEWONER VOOR HELDENDAAD

ROTTERDAM-OOST - CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Dankzij kordaat en alert optreden van de heer van der Velden, buurtbewoner van de Librije, kon een dame in nood gered worden. De 77-jarige mevrouw Hartman stond 's nachts al meer dan een uur in de koude sloot, waar zij door onbekende oorzaak in terecht was gekomen. Toen de heer Van der Velden dit zag, aarzelde hij geen moment en sprong de sloot in om haar naar de kant te halen. Omdat de bejaarde vrouw tot haar enkels toe vast stond in de modder, lukte hem dit niet alleen, waarop door hem direct de politie werd gealarmeerd. Als dank voor zijn behulpzame en kordate optreden zet de politie de heer van der Velden op woensdag 29 april om 15.00 uur aan bureau Slotlaan, Slotlaan 119 Capelle a/d IJssel, in het zonnetje. Het werken aan veiligheid doen we samen. Ook de hulp van de burger hebben we daarbij hard nodig! Niet alleen op het gebied van criminaliteit, maar ook onder de noemer 'omzien naar elkaar'.


* JONGEN AANGEHOUDEN MET LUCHTDRUKWAPEN
VLAARDINGEN - het fietsteam van de politie in Vlaardingen surveilleerde donderdagmiddag, om ongeveer drie uur, op het Trimpad. Zij hoorden bij het passeren van een aantal bossages 'lichte knallen' die soms werden gevolgd door gejuich. Toen zij daar een onderzoek naar instelden bleek dat in de bosjes verscholen een groep van 7 jongelui stond waarvan er één met een luchtdrukbuks stond. Het bleek dat deze jongeman, een 17-jarige Vlaardinger, op lege flessen stond te schieten. De jongen is aangehouden en de buks is in beslaggenomen.


* BEKEURING VOOR OVERLAST
MAASSLUIS/WATERWEG-NOORD - De politie heeft een jongen bekeurd nadat hij voor overlast had gezorgd op een bouwterrein en geen ID bij zich had. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Maassluis. Donderdagmiddag rond half vier kreeg de politie melding dat er enkele jongens waren op een bouwterrein bij de Willem Weltrevredenlaan. De politie heeft de jongeren weggestuurd en één van hen bekeurd.


* TWEE AANRIJDINGEN TUSSEN BROMFIETSERS
SPIJKENISSE - Donderdag zijn er personen gewond geraakt bij twee aanrijdingen. Rond 7:15 reden twee bromfietsers op het fietspad aan de Schenkelweg. In een bocht kwamen de 40-jarige Rotterdammer en 17-jarige Spijkenisser met elkaar in aanraking. Beide kwamen ten val. Zij zijn door ambulancepersoneel naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis gebracht. Hier bleek de Rotterdammer ongedeerd te zijn. De Spijkenisser had een gekneusde arm. Enige uren later ontstond er een aanrijding op de Korte Schenkeldijk. Hier reden twee bromfietsers in tegengestelde richting op het fietspad. Een 16-jarige Spijkenisser kwam uit de richting van de Schenkel en haalde rond half drie een fietser in. Dit was ter hoogte van een bocht. Een 27-jarige plaatsgenoot reed op datzelfde moment in de richting van Schenkel. Er was in de bocht geen ruimte om uit te wijken. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders ten val kwamen. De jongste Spijkenisser had een dusdanige verwonding op zijn hand dat hij overgebracht werd naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis. De ander bleek na behandeling zelf naar huis te kunnen gaan.


* WERKNEMER AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL STERKE DRANK

SPIJKENISSE - De politie heeft donderdagmiddag rond kwart voor vier bij een bedrijf aan de Malledijk een 43-jarige Rotterdammer aangehouden voor diefstal.
De man, een werknemer van het bedrijf, nam een fles sterke drank, ter waarde van 100 euro, weg uit een loods van het bedrijf. Toen personeel dit ontdekte werd hij staande gehouden. Gewaarschuwde politiemensen hielden de dief aan en brachten hem over naar politiebureau. De drank werd teruggeven aan de eigenaar. De politie onderzoekt of de verdachte ook verantwoordelijk is voor eerdere diefstallen van sterke drank.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR BELEDIGING

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen zagen donderdagavond, om ongeveer acht uur, twee mannen op het Stadhuisplein staan, ieder met een geopend blikje bier in de handen. Toen zij de mannen daar een proces-verbaal voor wilden geven weigerden zij iedere medewerking. Zo wilden zij zich niet legitimeren. Een van de mannen, een 21-jarige Rotterdammer schold de politiemensen uit voor 'kankerleijers'. Dat was voor de politiemensen reden genoeg om hem aan te houden voor belediging. Daarop bemoeide de andere man, een 23-jarige Schiedammer, zich met de situatie en ook hij werd aangehouden. Nadat beiden waren overgebracht naar het politiebureau, bleek dat de Rotterdammer nog een gevangenisstraf moest uitzitten. Hij is ingesloten.


* POLITIE HOUDT JONGEN AAN NA DIEFSTAL SCOOTER

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft donderdagmiddag rond twee uur op de Zuiderparkweg een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor het stelen van een scooter.
De jonge verdachte had de scooter kort hiervoor gestolen van een 21-jarige jongen uit Rotterdam op het Zuidplein. Het slachtoffer wilde de scooter verkopen aan drie jongens. Vervolgens werd hij weggeduwd waarop twee verdachten er op de scooter vandoor gingen. De andere jongen rende weg. Even later zagen politiemedewerkers de scooter rijden op de Pendrechtseweg. Omdat de bestuurder geen helm droeg kreeg hij een stopteken. Hierop smeet het tweetal de scooter naar een agent toe en rende weg. Na een korte achtervolging dwars door de bosjes en over de Groene Kruisweg werd de 16-jarige scooterdief aangehouden op de Zuiderparkweg. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek hij tevens te rijden zonder rijbewijs. De scooter werd in beslag genomen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de twee andere jongens.


* ONDERZOEK NAAR SCHIETINCIDENT
De recherche van het district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een schietincident. Een 28-jarige Rotterdammer liep in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Loevesteinsingel. Rond twee uur zag hij twee personen met bivakmutsen op zich afkomen. Vervolgens stapte hij in zijn auto op de Herinckhavestraat. Op het moment dat hij weg reed werd er een aantal maal op de auto geschoten met een vuurwapen.
De politie werd gewaarschuwd en agenten waren snel aanwezig. Zij stelden een buurtonderzoek in maar troffen de verdachten niet aan. Het onderzoek wordt aan de hand van onder andere getuigenverklaringen voorgezet.


* POLITIE ONDERZOEKT MISHANDELING
Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar een mishandeling. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er op de Thorbeckestraat een man mishandeld. Rond kwart voor drie werd de mishandeling gemeld bij de politie. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de betreffende straat. Zij troffen het slachtoffer hier aan. De 42-jarige man gaf aan mishandeld te zijn door vier jongens. Zij zouden hem vervolgens beroofd hebben van zijn eigendommen. Na de beroving is het viertal weggelopen in de richting van de prins Hendriklaan. Er werd een buurtonderzoek ingesteld. Hierbij werden de verdachten niet meer aangetroffen.
De recherche stelt een onderzoek in. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van getuigenverklaringen en camerabeelden.


* VRACHTAUTO GEKANTELD
MAASVLAKTE - Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Vriezenveen reed donderdagmorgen, rond twaalf uur op de N15 richting de ECT Delta. Ter hoogte van km 19.6 kwam de vrachtwagencombinatie rechts van de weg met de wielen in de berm waardoor de chauffeur naar links moest corrigeren. Hij verloor daarbij de macht over het stuur en de vrachtauto kantelde. De chauffeur kon zelf uit de cabine kruipen, maar is wel met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Rijkswaterstaat zorgde enige tijd voor omleidingen voor het overige verkeer. Tot een echt grote chaos heeft het ongeval niet geleid.