Gemeente Bergambacht


Beste ideeën voor jeugdactiviteiten beloond

---

Bergambacht, 24 april 2009

Heb je een leuk idee, laat het ons weten.

De gemeente wil graag concrete ideeën, initia-tieven en plannen horen voor jeugdactiviteiten. De ingebrachte ideeën worden door een jury beoordeeld en komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van maximaal 1000 euro per initiatief. In totaal is 5000 euro beschikbaar voor de plannen.

De gemeente vindt het belangrijk dat vooral jonge bewoners meedenken en meedoen in de gemeente. Er is al een jeugdenquête gehouden om de wensen en behoeftes van de jongeren te horen. Maar vooruitlopend op de uitkomsten hiervan kunnen nu ook plannen voor/door de jeugd worden bedacht en ingeleverd bij de gemeente. Uit de actualisatie en inventarisatie van de Jeugdnota bleek dat er behoefte was aan honorering van ideeën en plannen vanuit de burgers, dus niet op initiatief van de gemeente .

jeugd Waar moet het initiatief aan voldoen:

* De activiteit is bedoeld voor en door jongeren. Jongeren mogen een initiatief indienen, maar volwassen mogen dit ook, zolang het initiatief maar bedoeld is voor de kinderen/jongeren uit de gemeente Bergambacht.

* Minimaal 5 mensen/bewoners ondertekenen het aanvraagformulier, hiermee staan zij achter het initiatief.

* De activiteit moet in 2009 uitgevoerd worden (ongeveer vanaf de zomervakantie).

* De initiatiefnemer is een bewoner van de gemeente Bergambacht. Bij de organisatie van het plan zijn meerdere groepen, verenigingen en/of organisaties uit de gemeente betrokken (Bijvoorbeeld voor beschikbaar stellen ruimte/materiaal)

* De activiteit moet door jezelf georganiseerd worden, eventueel met behulp van anderen.

* De activiteit is toegankelijk voor de gehele gekozen doelgroep.
* De activiteit vindt plaats in Bergambacht, Ammerstol of Berkenwoude.

Voor vragen kun je contact opnemen met mevr.Y. Kevenaar, afd. Samenleving. Dit kan via tel.0182-35 65 45 of via mailadres y.kevenaar@bergambacht.nl. Het aanvraagformulier is hieronder te downloaden.
Aanvraagformulier jeugdinitiatief download

Het ingevulde aanvraagformulier moet uiterlijk 12 juni 2009 bij de gemeente Bergambacht binnen zijn. Te laat ingeleverde / opgestuurde formulieren worden niet in behandeling genomen.


---