Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24pril 2009

Fietsster gewond na aanrijding

Losser

Een 79-jarige vrouw uit Losser raakte donderdag 23 april gewond, toen zij in aanrijding kwam met een automobilist uit Gronau.

Donderdagmiddag 23 april omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Deppenbroekweg / Broekhoekweg in Losser. Bleek dat een 79-jarige vrouw met haar fiets op de Deppenbroekweg reed en de Broekhoekweg overstak. De fietsster zag daarbij een automobilist, een 43-jarige man uit het Duitse Gronau, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (09-047285)

Automobilist aangehouden na bedreiging Losser
Een 23-jarige automobilist uit Losser werd donderdag 23 april aangehouden. De man reed met hoge snelheid over een zijpad aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Toen een bewoner de automobilist aansprak op zijn gevaarlijke rijgedrag werd de bewoner met de dood bedreigd. De bewoner deed aangifte. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon een 23-jarige Lossenaar in zijn woning worden aangehouden. In de woning trof de politie twee zakken met vuurwerk en vuurwerkpatronen aan. Dit werd door de politie in beslag genomen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-047297)

Zakkenroller aangehouden
Enschede
Een 28-jarige man uit Enschede werd op donderdag 23 april in zijn woning aangehouden, omdat de man op 10 april jl. een portemonnee had gestolen.

Vrijdagavond 10 april omstreeks 22.00 uur deed een 57-jarige man uit Enschede een vervelende ontdekking. Tijdens een bezoek aan een horecagelegenheid aan de Heurne in Enschede bleek dat zijn portemonnee gestolen was. De man deed aangifte. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit politie onderzoek kon de politie op donderdag 23 april een 28-jarige man uit Enschede in zijn woning aanhouden. De man bleek de portemonnee te hebben gestolen. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (09-041424)

Onverzekerd, zonder geldig motorrijbewijs en onder invloed van alcohol een motor besturen Enschede
Een 32-jarige man uit Enschede werd donderdag 23 april aangehouden, omdat hij onverzekerd, zonder geldig motorrijbewijs en onder invloed van alcohol een motor bestuurde.

Donderdag 23 april omstreeks 21.00 uur zagen surveillerende agenten op de Klomp in Enschede een motorrijder. Omdat het vermoeden bestond dat de motorrijder, een 32-jarige man uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs, was onder invloed van alcohol en reed onverzekerd rond. Het autorijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (09-047397)

Met ruim 1,44 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Tubbergen

Een 43-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 24 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdagmorgen 24 april omstreeks 04.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de L. von Bonninghausenstraat in Tubbergen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 43-jarige man uit Tubbergen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,44 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (09-047497)

Huisverbod opgelegd
Wierden
In Wierden is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een 44-jarige vrouw werd op donderdag 23 april 2009 door haar 46-jarige man mishandeld. De man werd aangehouden in de woning. Hem werd een huisverbod van 10 dagen opgelegd. Zowel voor de vrouw, man en betrokken kinderen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-035367)

Fietsster gewond na aanrijding met spelende kinderen Rijssen
Een 27-jarige vrouw uit Rijssen raakte donderdag 23 april gewond, toen zij in aanrijding kwam met spelende kinderen.

Op donderdagavond 23 april omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Nijverdalseweg / Haarstraat in Rijssen. Bleek dat een 13-jarige jongen uit Rijssen met zijn vriendje aan het spelen was op het talud. Toen hij naar benenden rende kwam hij niet op tijd stil en rende het fietspad op. Daar reed een 27-jarige vrouw uit Rijssen met haar fiets en kon de jongen niet meer ontwijken. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-047360)

Bromfietser gewond na aanrijding Enschede
Een 16-jarige bromfietser uit Haaksbergen raakte donderdag 23 april gewond, toen hij werd aangereden door een bestuurder van een busje.

Donderdagmiddag 23 april omstreeks 15.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Windmolenweg / Molenveld in Enschede. Bleek dat een 67-jarige bestuurder van een busje over de Windmolenweg reed. Ter hoogte van de Molenveld sloeg de bestuurder rechts af. Hierbij zag hij een 16-jarige bromfietser uit Haaksbergen over het hoofd, die ook op de Windmolenweg reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De jongen werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-047257)

Vier personen aangehouden na verdenking handel in drugs Enschede
Een 17-, 43- en 43-jarige man en een 53-jarige vrouw, allen woonachtig in Enschede, werden donderdag 23 april aangehouden, omdat de vier verdacht worden van handel in drugs.

Donderdagmiddag 23 april deed de politie inval in een woning aan de B.W. ter Kuilerstraat in Enschede. In de woning trof de politie drugs, drugsbenodigdheden en een geldbedrag aan. Vier personen, een 17-, 43- en 43-jarige man en een 53-jarige vrouw, allen woonachtig in Enschede, werden aangehouden in de woning. Zij worden verdacht van handel in drugs. Het viertal is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-047213)