FloraHolland


Chinese bloemenveiling bezoekt FloraHolland Naaldwijk

NAALDWIJK, 24 april 2009 (persbericht) - Een delegatie van de Kunming International Flower Auction (KIFA) uit China was gisteren op werkbezoek bij FloraHolland Naaldwijk. Directie en management van beide veilingen wisselden informatie uit tijdens rondleidingen en een ronde tafel-bijeenkomst. De Chinese bezoekers hadden veel belangstelling voor de logistiek en het gelijktijdige veilproces in meerdere afmijnzalen met verschillende klokken. Het bezoek aan het Westland eindigde met bedrijfsbezoeken aan een rozen- en chrysantenkwekerij.

KIFA heeft uitbreidingsplannen en had daarom extra interesse in het veilproces, de logistiek en de importhandling. Tijdens het aansluitende gesprek in de Naaldwijkse Drijvende Kas kwamen onderwerpen als de uniforme stapelwagen, assortiment en accountmanagement en marketing aan bod.
De delegatieleden van de Chinese bloemenveiling voor rozen en chrysanten waren zichtbaar onder de indruk van de moderne technieken en de producten bij hun bezoek aan kwekerij Villa Rosa in Honselersdijk en Chrysantenkwekerij Frank van Dijk in De Lier.

Kunming Flower Auction naar Aalsmeers model
Momenteel heeft KIFA twee veilingklokken en de tribune biedt plaats aan 300 kopers.
Het veilingsysteem op deze Chinese bloemenveiling is ingericht naar Aalsmeers voorbeeld. Gemiddeld 4.000 tot 6.000 handelaren doen dagelijks zaken op deze veiling.
Kunming is de hoofstad van de provincie Yunnan in het zuidwesten van China. Op het gebied van bloementeelt is Yunnan China's meest toonaangevende provincie. De helft van de totale snijbloemenproductie in China is uit Yunnan afkomstig.

Fotobijschrift: De delegatie van Kunming International Flower Auction uit China voor de Drijvende Kas
bij FloraHolland Naaldwijk.