FloraHolland


Dubbele introductie Celosia bij FloraHolland

FLORAHOLLAND (24 april 2009) - Op dinsdag 21 april werden er bij de klok van FloraHolland Aalsmeer twee nieuwe Celosia's geïntroduceerd: Celway® en Sunday® Red. Half mei is ook Naaldwijk aan de beurt en vindt daar de introductie plaats.

De Celway® Celosia is een nieuwe serie spicata Celosia's in maar liefst zeven kleuren. Celway® is de eerste spicata serie uit zaad en heeft een aarvormige bloeiwijze. Door het kleinere blad tussen de bloemen is deze Celosia makkelijk verwerkbaar als boeketbloem. Op 21 april jl. startte Kwekerij Esser met de kleuren Purple, Salmon en Red. Eind deze week zijn ook de kleuren White en Lemon beschikbaar. Kwekerij Bos Bloemen verzorgt de introductie bij de klok van FloraHolland Naaldwijk. Vanaf half mei worden hier de kleuren Purple, Red, White, Orange en Terracotta aangevoerd.

Naast de Celway® Celosia werd deze week ook de Sunday® Red geïntroduceerd in Aalsmeer. Deze nieuwe knalrode plumosa Celosia wordt in Nederland exclusief door Kwekerij Esser op de markt gebracht. De pluimvormige bloem heeft net als de bloemstengel een helderrode kleur. De steellengte van 75 cm is langer in vergelijking met bestaande Plumosa rassen.

De Celosia's worden als FleurPrimeur geveild. Dit betekent dat deze nieuwe soorten zijn voorzien van een VBN-code en in ieder geval gedurende zes weken minimaal drie keer per week beschikbaar zijn. Wie meer informatie wil over de bovenstaand product kan contact opnemen met FloraHolland afdeling Product- en Conceptontwikkeling, T 0297 39 27 28 of T 0174 63 42 84.