FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Lelie

FLORAHOLLAND (24 april 2009) - Op 7 april 2009 was er weer een FPC Lelie vergadering. Voorafgaand aan de vergadering is er met een aantal FPC-leden en enkele andere kwekers gesproken over voorbehandeling. De aanwezigen hebben enkele suggesties doorgegeven. Begin juni zal de groep wederom bijeenkomen om een voorstel te bespreken. De bijeenkomst is teruggekoppeld tijdens de FPC.

P. Bouma en J. Betjes hebben tijdens de vergadering een toelichting gegeven over de situatie in het buitenland. Er wordt maar een geringe hoeveelheid lelies welke in het buitenland worden geteeld, vermarkt via FloraHolland. FloraHolland heeft vooraf contact met mogelijke nieuwe aanvoerders. Er worden afspraken gemaakt over regelmaat en kwaliteit en deze worden gevolgd. De FPC-leden geven aan dat er meer bloemen via de klok afgezet worden, doordat orders de afgelopen tijd afgezegd zijn en doordat bollenoverschotten zijn gedumpt. Er staat veel druk op de prijsvorming, door meer aanbod en minder vraag.

M. Vaandrager geeft een toelichting over de stand van zaken beeldveilen. Binnenkort worden de kwekers gevraagd naar hun mening over beeldveilen. Kopers zijn positief over de ontwikkeling van beeldveilen lelie. Het project wordt gevolgd.

De FPC heeft een bezoek gebracht aan importverwerkingsbedrijf BSI en was onder de indruk van de enorme hoeveelheden importbloemen welke dagelijks worden verwerkt.

De volgende vergadering vindt plaats op 2 juli op vestiging Rijnsburg.