Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 24 april 2009

Bestuurders UvA en VU ondertekenen Gemeenschappelijke Regeling AUC

Gepubliceerd op 24 april 2009
AUC, Amsterdam University College

De Colleges van Bestuur en de decanen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) hebben op
donderdag 23 april de Gemeenschappelijke Regeling ondertekend van het Amsterdam University College (AUC). Met de ondertekening van deze regeling is het AUC nu officieel een interuniversitair samenwerkingsinstituut.

Het AUC opent in september 2009 op de Plantage Muidergracht haar deuren voor de eerste tweehonderd studenten. De studenten zullen gezamenlijk worden gehuisvest op het Science Park in de Watergraafsmeer, waar in 2012 het nieuwe onderwijsgebouw voor het AUC wordt opgeleverd. De AUC-studenten zullen ingeschreven staan bij zowel de UvA en VU.

Internationaal gezelschap

Het AUC biedt een internationale liberal arts and sciences-opleiding voor excellente en gemotiveerde studenten. De aanmeldingsprocedure voor het programma is bijna afgerond en de belangstelling voor het AUC is erg groot. De kwaliteit van de studenten die zich hebben aangemeld is van hoog niveau, zowel wat betreft hun academische vaardigheden als hun extra-curriculaire activiteiten. Ook is het een zeer internationaal gezelschap: 41% komt uit het buitenland en 19% is internationaal, waarbij het gaat om Nederlandse studenten met een dubbele nationaliteit of die een langere periode in het buitenland hebben gewoond en/of een buitenlandse vooropleiding hebben. De overige 40% komt uit Nederland.

De academische staf van het AUC komt grotendeels van de UvA en de VU, en ook hier betreft het een zeer internationale groep. Van de docenten komt ongeveer een derde uit het buitenland, een derde is Nederlands, en een derde betreft Nederlandse docenten die hun onderzoek in het buitenland hebben verricht, dan wel langere tijd in het buitenland hebben gedoceerd.
Bron: UvA Persvoorlichting
Zie ook
www.auc.nl