ABVAKABO FNV

Meld jouw bedrijf aan voor het project `Duurzaam Werken'

Ruim driekwart van de Nederlandse werknemers vindt dat hun bedrijf meer aandacht aan milieu moet besteden. Een meerderheid denkt ook dat er veel te verbeteren valt in het eigen bedrijf. Met het project Duurzaam Werken willen de FNV Vakcentrale, FNV Bondgenoten en ABVAKABO FNV aandacht vragen voor, en bijdragen aan de verduurzaming van de werkplek.

De bonden willen in dit project zowel werknemers-, als werknemersvertegenwoordigers en kaderleden bereiken. Met voorbeelden, tools en ondersteuning worden zij geholpen om innovatieve manieren te vinden ter vermindering van het energieverbruik en verduurzaming van de werkplek. Concreet kun je hierbij denken aan het vergroenen van het woon-werkverkeer, maatregelen om energie te besparen, vermindering van het papiergebruik en duurzaam inkopen. Ook de inzet van groene arbeidsvoorwaarden in FNV cao-onderhandelingen maken onderdeel uit van dit project.

In vijftien organisaties, zowel uit de markt- als publieke sector, starten de bonden dit voorjaar pilots rondom duurzaam werken. Samen met deze bedrijven worden praktische methoden ontwikkeld om de werkplek te verduurzamen. Via een interactieve website kunnen werknemers kennis opdoen, ervaringen uitwisselen en tools voor de eigen werkplek vinden.

Wie geïnteresseerd is in het project, ideeën heeft over duurzaamheid op de werkplek of het eigen bedrijf wil aanmelden als pilotbedrijf, kan contact opnemen met Jerry van den Berge, of 079-3536327.