Productschap Margarine, Vetten en Olien (MVO)


24.04.2009

Minister Verburg bezocht oliën- en vettenindustrie

Op maandag 20 april jl. heeft de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg met een hoge ambtelijke delegatie een kennismakingsbezoek gebracht aan de oliën- en vettensector.

Het bezoek concentreerde zich in de Rotterdamse haven, alwaar het programma begon bij de raffinage-eenheid van Cargill Refined Oils Europe in de Botlek. Na een korte toelichting en een rondleiding door de fabriek voegde de LNV-delegatie zich bij het voltallige MVO-bestuur op een schip dat het gezelschap naar Unilever in het centrum van Rotterdam zou brengen.

Na een presentatie over het belang van de margarine-, vetten- en oliënsector voor de Nederlandse economie verzorgden vertegenwoordigers van de brancheorganisaties en de werknemersorganisaties die zijn vertegenwoordigd in het MVO-bestuur diverse inleidingen. Hierbij was aandacht voor de belang.rijkste prioriteiten van onze sector, zoals de inzet op zelfregulering voor duurzame ontwikkeling, voeding en gezondheid, en kwaliteit en voedselveiligheid. Tevens werden onderwerpen zoals biotechnologie en handelspolitiek, het imago en de toepassing van dierlijke vetten en last but not least de betrokkenheid van de vakbonden bij de MVO-industrie behandeld. Tot slot was er gelegenheid voor discussie en werden onder meer de effecten van de recessie op onze sector met de minister besproken.

Na aankomst bij Unilever en een rondleiding door de fabriek aan de Nassaukade, reikte de minister het 400.000ste smeerdiploma uit in het kader van de campagne Smeer je groot, met margarine op je brood (zie artikel: Minister Verburg reikte smeerdiplomas uit ).

Het productschap MVO hoopt met dit bezoek de MVO-sector nog eens duidelijk op de kaart te hebben gezet en de belangrijkste aandachtspunten bij de minister onder de aandacht te hebben gebracht.

Voor nadere informatie over dit bezoek en de gehouden presentaties kunt u contact opnemen met Frank Bergmans, tel. 070-3195150, e-mail bergmans@mvo.nl.