Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12 uur

Utrecht, 24-04-2009

Politie waarschuwt voor oplichter(s)

MIJDRECHT Bij de politie is in de afgelopen dagen meerdere keren aangifte gedaan van oplichting. De werkwijze van de oplichter(s) is als volgt: een man in kleding van TNT-post belt aan bij een woning. Hij zegt een bestelling te willen doen van een pakketje waarvoor 96 eurocent voor moet worden gepind. Het pinnen verliep tot drie keer toe fout waarop de postbode het pakketje weer meenam en verdween. Later bleek dat er 800 euro was gepind bij een geldautomaat in Amsterdam. De politie onderzoekt de aangiftes van oplichting.

Wees alert als u op deze manier wordt gevraagd te pinnen. Hierop zijn varianten bekend in de trant van: u heeft een prijs gewonnen, maar u moet nog wel eerst een klein bedrag pinnen!

Vraag altijd naar legitimatie. Wordt die niet getoond of voert men redenen waarom er geen legitimatie kan worden getoond, dan is de zaak niet in orde en moet u niet pinnen! Sluit de deur en bel direct het alarmnummer 112. Geef het signalement door, let op bijzondere kenmerken en van het eventuele (motor)voertuig. Bent u toch slachtoffer geworden, blokkeer dan zo spoedig mogelijk de pinpas en doe aangifte bij de politie!

Verkeersongeval

IJSSELSTEIN Op donderdagmiddag 23 april heeft om ongeveer 14.45 uur een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een fietser gewond is geraakt.

De fietser, een 59-jarige vrouw uit IJsselstein, reed die middag op de Voorstraat toen er op hetzelfde moment een automobiliste uit de Weidstraat kwam rijden. Zowel de fietser als de automobilist zagen elkaar waarschijnlijk over het hoofd. Hierdoor werd de fietser aangereden door de 44-jarige automobiliste uit Vianen. De 59-jarige vrouw kwam toen ten val en liep een hoofdwond op. Het slachtoffer kon ter plaatse door ambulancepersoneel worden behandeld. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie hield op donderdag 23 april tussen 14.30 en 18.20 uur een verkeerscontrole aan de Sportparkweg, de Straatweg, de Sweserengsewweg en de Buitenweg.

Hierbij zijn in totaal 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het overtreden van de snelheid (16 keer), het niet handsfree telefoneren (2 keer), het niet dragen van een gordel (4 keer) en het rijden met een aanhanger zonder een kentekenplaat en het vervoeren van een kind zonder gordel of kinderzitje (2 keer). Deze mensen krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

6-jarig jongetje vermist en teruggevonden

IJSSELSTEIN De politie kreeg op dondermiddag omstreeks 16.11 uur een melding dat er een 6-jarig jongetje woonachtig op de Ruimtevaartbaan sinds 14.00 uur vermist werd.

De politie ging direct met meerdere eenheden ter plaatse. Ook werden twee agenten te paard, een helicopter en de ME ingezet om op zoek te gaan naar het vermiste kind. Burgernet is tevens inschakeld om uit te kijken naar het jongetje dat voor het laatst werd gezien in de buurt van de Nedereindse Plas. De politie trof hem uiteindelijk aan op straat toen hij terugkwam van een vriendje waar hij die middag had gespeeld zonder dat zijn ouders daarvan op de hoogte waren. De ME kon zonder verrichte zaken weer terug.