Cyrte Investments koopt bol.com

24/04/2009 12:33

Creative Venue BV

Cyrte Investments koopt bol.com,

de grootste mediawinkel van Nederland

Naarden/ Nieuwegein, 24 april 2009

Cyrte Investments koopt mediawinkel bol.com van de huidige aandeelhouders, het Duitse Holtzbrinck Networks GmbH en Verlagsgruppe Weltbild GmbH.

Met meer dan 80 miljoen bezoekers in 2008 is bol.com de toonaangevende en grootste online mediawinkel in Nederland op het gebied van boeken, entertainment (cd's, dvd's en games) en een breed aanbod van consumentenelektronica. Het bedrijf heeft in verschillende productcategorieën een dominante positie op de snelgroeiende online retailmarkt. Bol.com, dat de afgelopen jaren diverse retail-, consumenten- en vakprijzen in de wacht sleepte, heeft meer dan 2 miljoen klanten die regelmatig producten in de mediawinkel kopen. Deze groep trouwe klanten groeit snel. Recent was bol.com nog de grote winnaar van de prestigieuze Thuiswinkelawards en werd onder meer uitgeroepen tot 'Beste webwinkel van Nederland'. In een recent consumentenonderzoek werd bol.com in de top 5 van de meest klantvriendelijke bedrijven van Nederland gekozen.

Bol.com verkocht in 2008 meer dan 11 miljoen producten, en was goed voor een omzet van circa E. 224 miljoen. Bij de mediawinkel in Nieuwegein werken 240 medewerkers.

Frank Botman, Chief Executive Officer van Cyrte Investments zegt over de transactie: "Als Cyrte zijn we verheugd met deze investering in bol.com. Management en medewerkers hebben de afgelopen 10 jaar een geweldige prestatie geleverd door een van de beste bedrijven van Nederland neer te zetten. Het merk bol.com is inmiddels uitgegroeid tot een van de sterkste merken op de Nederlandse markt en wij zien volop mogelijkheden voor het bedrijf om door te groeien. Wij zijn enthousiast over deze investering en kijken er naar uit om het bedrijf en haar medewerkers de komende jaren te ondersteunen bij het realiseren van dit toekomstperspectief."

Daniel Ropers, Managing Director van bol.com: "We ontvangen onze nieuwe aandeelhouder Cyrte Investments met open armen. Cyrte Investments is een gedegen Nederlandse investeerder, gespecialiseerd in de media- en entertainmentsector. Wij zien in hen een betrouwbare en ervaren partner die ons gaat ondersteunen bij de toekomstige ontwikkelingen, onze groeiplannen, en niet te vergeten de ambitie om de beste winkel op het gebied van boeken, entertainment en elektronica van Nederland te zijn, én te blijven."

De acquisitie zal worden gedaan door Flevo Deelnemingen I BV, een vennootschap van Cyrte Investments. De transactie dient nog goedgekeurd te worden door de mededingingsautoriteiten. Cyrte Investments verwacht deze goedkeuring binnen enkele maanden te ontvangen.

Cyrte Investments werd geadviseerd door Goldman Sachs en Loyens & Loeff.