Gemeente Ermelo


Winkeliers in Ermelo ondersteunen het fietsgebruik

Met belgerinkel naar de winkel Ermelo en nog zeven andere gemeenten op de Noord-Veluwe doen mee aan de campagne `Met belgerinkel naar de winkel'. Doel van de campagne is een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit en de leefbaarheid van de gemeente Ermelo. Bovendien is fietsen goed voor de gezondheid. Ook is uit de reacties van winkeliers van Ermelo gebleken dat men de actie als zeer sympathiek beschouwd. De campagne wordt dan ook actief ondersteund door de Ondernemers Vereniging Ermelo.

De campagne `Met belgerinkel naar de winkel' loopt van zaterdag 9 mei tot en met zaterdag 27 juni 2009.

Halverwege april hadden zich al meer dan 60 winkeliers bij de gemeente aangemeld om deel te nemen aan de campagne. Met speciale raamposters en overige begeleidende publiciteit kunnen deze winkels zich positief onderscheiden. Aan de deelname zijn voor winkeliers geen kosten verbonden. Bent u winkelier in de gemeente Ermelo en wilt u ook als winkelier deze campagne ondersteunen dan kunt u zich nog tot eind april aanmelden. U kunt zich per e-mail aanmelden via belgerinkel@ermelo.nl. U krijgt dan per e-mail een aanmeldformulier toegezonden.

Hoe werkt de campagne `Met belgerinkel naar de winkel' Iedere klant die straks in de campagneperiode kan aantonen dat hij of zij op de fiets in Ermelo een boodschap doet bij een deelnemende winkelier ontvangt een stikker voor de speciale spaarkaart. De spaarkaarten zijn in die periode verkrijgbaar bij alle deelnemende winkeliers. Mensen die een volle spaarkaart inleveren bij één van de deelnemende winkeliers, doen mee aan de verloting van een aantal prijzen. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de winkeliers zelf. Ook heeft de Ondernemers Vereniging Ermelo spontaan twee fietsen als prijs beschikbaar gesteld.

Ermelo organiseert deze campagne voor de eerste keer. Bij de uitvoering wordt de gemeente ondersteund door het IVN, tevens belast met landelijke coördinatie van de campagne.
Ermelo mag rekenen op de enthousiaste steun van de Stichting Natuur- en Milieuplatform Ermelo en het Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo.

Wilt u, als winkelier of als inwoner naar aanleiding van dit artikel meer weten over de campagne ga dan naar de website www.belgerinkel.nl. Daar staan ook alle tot nu toe aangemelde bedrijven genoemd. De lijst wordt regelmatig geactualiseerd.