Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen raadsvergadering 9 april

24 april 2009
Tijdens de raadsbijeenkomst hebben vijf burgers gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. Allen hebben ingesproken bij de behandeling van de Woonvisie 2009-2012.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan :
* de ontwerpstructuurvisie;

* het meerjarenperspectief 2013 - 2020;

* de routekaart voor een energieneutrale regio 2040.

In het Politiek Debat is gediscussieerd over :

* de Woonvisie 2009 - 2012;

* het delegeren van bevoegdheden aan b&w over projectbesluiten en uitvoeringsplannen.

De bespreking van het rapport van het onderzoek Brede school is uitgesteld tot de vergadering van 23 april 2009.

Bij het voorstel over de Woonvisie 2009-2012 is door Gemeentebelangen een amendement ingediend. Dit amendement is met de steun van de fracties van Gemeentebelangen, de PvdA, GroenLinks en EDU aangenomen. Bij hetzelfde onderwerp zijn moties ingediend door de fracties van de PvdA en GroenLinks. De motie van de PvdA is met algemene stemmen aanvaard. De motie van GroenLinks is verworpen omdat die alleen de steun kreeg van GroenLinks en Gemeentebelangen.

Bij het voorstel over het delegeren van bevoegdheden is door EDU een amendement ingediend. Dit amendement is verworpen omdat alleen de fracties van EDU en Gemeentebelangen ervoor stemden.

De fractie van de VVD heeft in de vergadering een motie ingediend over de herinrichting van de Heijermanslaan. Deze motie is verworpen omdat de overige partijen in de raad ertegen stemden.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* Woonvisie 2009 - 2012;

* het delegeren van bevoegdheden aan b&w over projectbesluiten en uitvoeringsplannen;

* WMO-voortgangsrapportage;

* bekrachtiging geheimhouding.

De eerstvolgende raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 23 april 2009. Deze vergadering wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffier (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963). ^