FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: honderd procent loon en goede afspraken over deeltijd-WW bij EECV

FNV Bondgenoten heeft goede afspraken kunnen maken over deeltijd WW bij Ertsoverslagbedrijf Europoort (EECV). In het convenant dat de vakbond met het bedrijf heeft afgesloten zijn onder meer afspraken gemaakt over loondoorbetaling en pensioenopbouw.

Ruud Wennekes, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het is natuurlijk vreselijk dat dit nodig is, maar financieel merken werknemers er gelukkig niks van."

Werknemers krijgen tijdens de deeltijd-WW hun volledige loon doorbetaald. Ook spant het bedrijf zich tot het uiterste in om mensen na de deeltijd-WW nog lang genoeg in dienst te houden om alle WW-rechten te herstellen. Werknemers die onder de deeltijd-WW vallen worden in die periode extra geschoold. Voor deze scholing vervalt de regeling terugbetaling scholingskosten die normaalgesproken in het bedrijf geldt.

Wennekes: "Ondanks de goede afspraken, blijft het een vervelende en onzekere situatie voor werknemers. In het convenant hebben we zoveel mogelijk werkzekerheid voor zowel vast als tijdelijk personeel vastgelegd. Helaas kunnen we niet voorzien wat de economische situatie in de toekomst met het bedrijf gaat doen en kunnen we geen enkele werknemer honderd procent zekerheid bieden."