FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: principeakkoord bereikt bij Corus IJmuiden

FNV Bondgenoten heeft vandaag een principeakkoord bereikt bij Corus. Het is een gekoppeld akkoord voor een nieuwe cao en reorganisatieplannen dat volledig in de lijn ligt van het sociaal akkoord dat vorige maand door werknemers, werkgevers en de regering werd afgesloten.

Jos Duijnhoven, bestuurder FNV Bondgenoten: "Ik ben blij dat we op alle fronten goede afspraken hebben gemaakt. We gaan dit principeakkoord voorleggen aan onze leden, maar ik ga er van uit dat dit betekent dat de nieuwe cao er is."

De nieuwe cao krijgt een looptijd van 1 jaar en omvat een loonsverhoging van 1 procent. Daarnaast is er een collectieve vrije dag afgesproken op 1 mei 2009 en worden er 10 werkplekken voor Wajongers gecreëerd. Het fietsenplan wordt niet afgeschaft en de winstdeling wordt normaal uitgekeerd.

Naast de afspraken over de cao zijn er ook afspraken gemaakt over de voorgenomen reorganisatie. De 800 arbeidsplaatsen die moeten verdwijnen, worden gerealiseerd zonder gedwongen ontslagen. Duijnhoven: "De reorganisatie wordt gerealiseerd tussen nu en 1 januari 2011. Het is vooral de bedoeling om de reorganisatie door te voeren via natuurlijk verloop. De collega's die met pensioen gaan worden niet vervangen. Voor werknemers waarvan de werkplek toch komt te vervallen, wordt een nieuwe plek gevonden."