Dienstenbond CNV

Nieuws

24 april 2009

UWV in woelig en troebel water

De ontwikkelingen binnen het UWV gaan zeer snel. Voortvarend wordt getracht De Vernieuwing vorm te geven. Elke medewerker zet zich daar ook stevig voor in. CNV Dienstenbond is echter erg bezorgd dat de snelheid ten koste gaat van de zorgvuldigheid. Daarnaast spelen er een aantal lastige discussies met uw werkgever. In deze info praten we u bij over de laatste ontwikkelingen.

Landing WIA
Met grote zorg volgt CNV Dienstenbond de ontwikkelingen die betrekking hebben op de landing WIA. Deze landing zal volgens planning op 1 mei 2009 tot stand komen. Helaas hebben de resultaten van de pilots een aantal problemen laten zien waarvan het zeer de vraag is of deze bij daadwerkelijke landing voldoende zijn verholpen. Wij begrijpen dat er met de OR hierover nog volop discussie is. Daarnaast zijn er enkele problemen geweest met de belangstellingsregistratie. Graag willen wij van u weten wat uw ervaringen zijn in deze eerste stap van de migratie.

36-38 uur
Ondersteund door het advocatenkantoor gelieerd aan het CNV hebben 8 oud-Uszo- en Cadans medewerkers een rechtszaak aangespannen tegen de omvang van hun dienstverband. Volgens deze medewerkers bedraagt de omvang van hun fulltime dienstverband 38 uur. UWV meende echter dat deze medewerkers parttimers zijn omdat hun dienstverband 36 uur per week bedraagt. Na langere tijd is nu in hoger beroep uitspraak gedaan in het voordeel van de medewerkers. De uitspraak komt er kort door de bocht op neer dat deze oud medewerkers recht hebben op een nabetaling van achterstallig salaris. Dit omdat de medewerkers steeds hebben aangegeven 38 uur in de week te willen werken terwijl zij van UWV structureel maar 36 uur in de week mochten werken.

Deze uitspraak kan het gevolg hebben dat meerdere oud-Uszo- en Cadans-medewerkers wellicht voor een nabetaling in aanmerking komen. UWV heeft een aantal medewerkers aangeschreven en verder een bericht op intranet geplaatst. CNV Dienstenbond heeft aangedrongen op een zorgvuldige communicatie. In onze ogen betekent dit dat alle oud-Uszo- en Cadans-medewerkers een brief zouden moeten ontvangen. Helaas meent UWV door de berichtgeving op intranet medewerkers voldoende gelegenheid te bieden zich te melden. Daarnaast gaat het UWV uit van bepaalde criteria waaraan een aanvraag zou moeten voldoen. Deze criteria zijn de vertaling van het vonnis door uw werkgever en zijn terug te vinden op intranet. De vraag is of UWV dit op juiste wijze doet.

Mocht u denken recht te hebben op een nabetaling, beoordeelt u dat dan op basis van het vonnis van de rechtbank. Of laat u dit als lid van CNV Dienstenbond beoordelen door onze juristen! Vergeet u echter niet u op korte termijn in ieder geval aan te melden bij het UWV. Het UWV heeft voor het doen van een verzoek tot nabetaling een e-mailadres geopend: 36-38@remove-this.uwv.nl.

Spaar vut
Medewerkers die langer doorwerken dan hun vervroegde uittredingsleeftijd, kunnen de uitkering van hun VUT uitstellen. Deze uitkering kan dan opgespaard worden om extra aangewend te worden tijdens de VUT-periode of in hun ouderdomspensioen. Nu was het bij UWV altijd zo dat medewerkers 100% van hun uitkering extra konden opsparen. Ondanks protest van de bonden heeft uw werkgever nu éénzijdig besloten dat dit laatste per 1 april 2009 nog maar tot maximaal 50% kan.

Voor medewerkers die hun VUT richtleeftijd voor 1 april 2009 reeds hebben bereikt en doorwerken is deze aanpassing niet van toepassing. Voor hen verandert er dus niets. Voor medewerkers van het voormalige CWI geboren voor 1950, die op grond van hun FPU-aanspraken bij het ABP blijven, geldt deze aanpassing eveneens niet. Ook voor hen verandert er dus niets.

CNV Dienstenbond is van mening dat dit onderwerp bij de CAO onderhandelingen van 2010 zou moeten worden besproken. Hiermee is in onze ogen wijziging van deze regeling niet zomaar mogelijk. We beraden ons momenteel op mogelijk te ondernemen juridische stappen.

Samengaan CWI/UWV
De fusie tussen CWI en UWV is al een paar maanden een feit. Wat gaat er goed, wat kan er beter? Daarbij hebben de CWI-leden van CNV Publieke Zaak nog een verandering achter de rug, namelijk de overstap naar CNV Dienstenbond. Om uw belangen zo goed mogelijk te kunnen behartigen en onze dienstverlening te kunnen verbeteren, zijn wij erg benieuwd naar uw mening. Laat ons weten hoe u de wijzigingen heeft ervaren.

Werk conferentie
Tijdens de onderhandelingen over het Sociaal Plan zijn er afspraken gemaakt om in de loop van 2009 verder te praten over mobiliteit. CNV Dienstenbond meent dat er verbeteringen kunnen worden aangebracht op het interne- en externe mobiliteitsbeleid binnen UWV. Op uw aangeven hebben wij een aantal onderwerpen benoemd die besproken zullen worden. Te denken valt daarbij aan het Employabilitypaspoort (EP), Eerder Verworven Competenties (EVC) en het scholingsbeleid, en de begeleiding en functioneren van het mobiliteitsbureau. Wellicht zijn er onderwerpen die u belangrijk vindt maar mist in dit rijtje. Mailt u ons dan!

Heeft u vragen en/of wilt u met ons overleggen dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Debbie Ritsma/ Marten Jukema: 035-6460580 of d.ritsma@remove-this.cnvdibo.nl / m.jukema@remove-this.cnvdibo.nl