Stadsdeel Zeeburg


---

Recordpoging touwtjesspringen met Ali B

24 april 2009
Op het zonovergoten Theo van Goghpark op IJburg werd een uniek Amsterdams record gevestigd: maar liefst 1500 schoolkinderen vestigden het nieuwe officieuze record touwtjespringen. Onder bezielende leiding van Jochem van Gelder, promotor van de sportweek, en een heuse professionele touwtjespringer, sprongen de kinderen zich twee minuten in het zweet. Op het podium sprongen ook rapper Ali B en stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik mee.

Foto: schoolkinderen bezig met de recordpoging touwtje springen

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik sprak de grote menigte toe: "Dat sporten leuk en gezond is, bewijst dit mooie evenement wel. De Zeeburgse jeugd is in beweging, en de komende tijd gaan we nog meer mensen aan het sporten krijgen. Zeeburg wordt het sportiefste stadsdeel van Amsterdam!" Zij noemde ook de naschoolse activiteiten, waar touwtjesspringen één van de activiteiten is. "Kom en doe mee met deze activiteiten, ze zijn er voor jullie!"

Nationale Sportweek

Dit evenement werd georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek, waarbij sport zich laat zien als het kloppend hart van de samenleving. Tevens vormde het evenement de aftrap van het Zeeburgse sportplan, een ambitieus plan dat de Zeeburgse sport verder gaat stimuleren, uitbreiden en faciliteren. Sport staat hoog op de agenda, dat belooft wat.

Optreden Ali B

Foto: Ali B en Jochem van Gelder Een hoogtepunt van het evenement was het spetterende optreden van rapper Ali B. Alle kinderen, maar ook de ouders en bobo's zongen de bekende teksten van zijn hits uit volle borst mee. "Wie is hier de baas?", vroeg Ali B. Een kinderkoor van 1500 kinderstemmen schreeuwde over het veld: "WIJ zijn hier de baas!"

En Jochem van Gelder verklaarde de naam Ail B: Ali Bouncer. En Ali sprong flink mee, met springtouw en al.

Meer weten?

Meer weten over touwtjesspringen ofwel rope skipping? Kijk op www.ropeskipping.nl.