Gemeente Brummen


Raad vraagt uw mening over kadernota 2010

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-04-2009)

De gemeenteraad van Brummen geeft iedereen de gelegenheid zijn of haar visie te geven over de concept-kadernota 2010-2013 die recentelijk door het college van burgemeester en wethouders is gepresenteerd. Dit kan tijdens de opiniërende raadsvergadering die op woensdagavond 22 mei om 20 uur plaats vindt in de raadzaal van het gemeentehuis in Brummen. Iedereen is van harte welkom deze openbare bijeenkomst bij te wonen. Wenst u over dit onderwerp het woord te voeren en mee te praten, dan kun u dat melden bij de griffie van de gemeenteraad.

Tijdens de vergadering op 20 mei worden er door de gemeenteraad geen besluiten genomen. Het gaat om een zogenoemde opiniërende raadsvergadering. Tijdens de vergadering laten de leden van de raad zich informeren door deskundigen en betrokken groeperingen. Zo zijn onder andere de formele adviesorganen, wijkraden en een groot aantal (maatschappelijke) organisaties al schriftelijk verzocht hun eventuele opvattingen kenbaar te maken. Aansluitend aan de informatiefase wil de raad op 20 mei over dit onderwerp een eerste meningsvormend debat voeren. Waarschijnlijk in de raadsvergadering van juni vindt besluitvorming over dit document plaats.

Prioriteiten
De Kadernota is bedoeld als instrument van de gemeenteraad om duidelijke prioriteiten (kaders) aan te geven aan het college bij de voorbereiding van de Programmabegroting voor het jaar 2010. Deze wordt dit najaar opgesteld. De Kadernota kunt u downloaden via deze website. Ook ligt de Kadernota ter inzage op het gemeentehuis.

Meepraten?
Indien u uw opvatting tijdens de opiniërende raadsvergadering kenbaar wil maken, kunt u contact opnemen met de griffie van de raad. Dit kan via mailadres griffie@brummen.nl of telefoonnummer (0575) 56 85 97. Indien u (ook) schriftelijk een reactie aan de raad kenbaar wil maken, kunt u dat uiterlijk 18 mei 2009 mailen naar de griffie.