Politie Amsterdam-Amstelland

BIJNA 50 AANHOUDINGEN BIJ GROTE CONTROLEACTIE (24-04-2009)

Op de eerste dag van een regiobrede controleactie, gericht op het tegengaan van criminaliteit en overlast, heeft de politie donderdag 23 april, bijna vijftig personen aangehouden. De actie bestaat uit verschillende activiteiten, zoals verkeerscontroles van auto's en bromfietsen en het aanhouden van gesignaleerden.

Op donderdag 23 april zijn de volgende resultaten behaald:


- 23 Personen zijn aangehouden voor diverse zaken in het opsporingsregister. Het gaat om gezochten voor misdrijven, maar ook om niet betaalde boetes. Eén van hen had een boete van 12.000, - euro openstaan, een andere gesignaleerde was niet teruggekeerd van verlof uit een Penitiaire Inrichting.


- 25 Personen zijn aangehouden voor diverse misdrijven.


- Een persoon reed in een dure auto, had 22.000,- euro contant en drie mobiele telefoons bij zich, terwijl hij niet kon aantonen hoe hij zich deze zaken kon veroorloven. De auto, het geld en de telefoons zijn derhalve in beslag genomen.


- Rijksbelastingen heeft 4000,- euro contant geïnd, één auto ingenomen en op vijf auto's beslag gelegd.


- Gemeentebelastingen heeft 5300,- euro direct geïnd, vijf auto's afgesleept en op acht auto's beslag gelegd.

Ook wordt actief naar veelplegers gezocht, die vervolgens in een hulpverleningstraject met zorgpartners worden gebracht. 23 van hen zijn gisteren een traject in geholpen.


____________________