FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: 100% loonaanvulling bij deeltijd-WW voormalige Storkbedrijven

Vakbond FNV Bondgenoten is met een aantal voormalige onderdelen van Stork overeengekomen dat de werknemers 100 procent loonaanvulling krijgen bij deeltijd-WW. Het gaat om Stork Prints en Stork Food Systems in Boxmeer en Stork Veco, een onderdeel van Stork Prints, in Eerbeek.
Bestuurder Hetty Kijzers van FNV Bondgenoten is blij met de gemaakte afspraken: "De bedrijven hebben te maken met een terugval in orders door de crisis. De deeltijd-WW is dus het juiste middel om deze bedrijven overeind te houden totdat herstel van de markt optreedt. Voor mensen is het gewoon een hele opluchting om te weten dat ze hun baan houden en er in inkomen niet op achteruit gaan de komende tijd."

FNV Bondgenoten heeft met de voormalige Storkbedrijven ook afgesproken dat de deeltijd-WW zo optimaal mogelijk over de werknemers wordt verdeeld en dat op andere arbeidsvoorwaarden niet wordt gekort. FNV Bondgenoten steunt nu de aanvraag voor deeltijd-WW van in totaal 1100 werknemers bij de twee bedrijven.

Eerder deze week sprak FNV Bondgenoten al bij bedrijven in de Rotterdamse haven af dat zij het loon van werknemers in de deeltijd-WW tot 100% aanvullen.