Gemeente Dongen

Eerste 'toeristisch bankje in de Groenstraat

Publicatiedatum: 24-4-2009

Het eerste bankje uit het toeristisch bankenplan is donderdag 23 april op feestelijke wijze geplaatst in de Groenstraat. De komende weken zet de gemeente zon twintig exemplaren weg op mooie locaties in de vier kernen.

Bedenkers van het bankenplan zijn Johan Verschuren en Pieter den Boer. Beide leden van het Toeristisch Actieplatform (TRAP-form) hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan het selecteren van ideale plekjes. 'We zijn gaan fietsen en hebben onder andere gekeken naar het uitzicht, de afstand tussen de bankjes en naar de veiligheid', aldus Johan Verschuren.

Geliefd
De familie Ouweland stelde met plezier hun tuin beschikbaar voor de feestelijke aftrap: De Groenstraat is erg geliefd bij fietsers en wandelaars. Als ze willen rusten, gaan ze vaak in de berm zitten. Het bankje is ideaal. Ik zei al vanochtend: mn kinderen kunnen er leren vrijen!.

Reactie wethouder
Wethouder Joop Velthoven trakteerde de Johan Verschuren en Pieter den Boer op een mand vol streekproducten. Bedankt voor jullie inzet en geduld. Het is weer een mooie stap uit het TRAP.

30 mei
De wethouder kondigde aan dat alle twintig bankjes voor 30 mei geplaatst zijn. Op die zaterdag is er ontzettend veel te beleven in onze gemeente. Het is dan Verrassend Dongen on tour. Je kunt op ontdekkingstocht per solex, gps, fiets of grote step. Ruim 25 toeristische bedrijven zetten van 12.00 tot 17.00 uur hun deuren open. Proeven, eten, ervaren, bekijken en bewonderen staan centraal. Je kunt bijvoorbeeld bungyjumpen, creatieve workshops volgen of met korting vanaf het Looiersplein naar Pukkemuk. En onderweg even uitrusten op een van de bankjes.