LIOF


50 nieuwe arbeidsplaatsen verwacht en EUR 18 miljoen investeringen

Financiering rond van nieuw bedrijf Top Hill Pack

Met het besluit van NV Industriebank LIOF te willen participeren en het besluit in de gemeenteraad van Sittard-Geleen om een gedeeltelijke garantie af te geven op de investering door LIOF, is de financiering van het bedrijf Top Hill Pack BV in Sittard een feit. LIOF investeert
1,5 miljoen euro risicokapitaal in het bedrijf in de vorm van aandelen en achtergestelde lening. De gemeente Sittard-Geleen staat voor 50% van dat bedrag garant. De ING-bank had het bedrijf al eerder laten weten dat ze onder deze voorwaarde een bevredigend financieel pakket kon aanbieden. "Samen met de gemeente Sittard-Geleen hebben we een stevige financiering kunnen vormen voor een nieuw innovatief productiebedrijf in verpakkingen en met voor alle partijen aanvaardbare risico's. En dat is nodig in deze economisch moeilijke tijd," aldus Jérôme Verhagen, directeur LIOF.

De gemeenteraad van Sittard-Geleen heeft gisteravond zijn fiat gegeven aan de garantstelling van 750.000 euro. Die garantstelling is één van de maatregelen die Sittard-Geleen neemt in het kader van de kredietcrisis. "Voor ons was het werkgelegenheidsaspect van doorslaggevende betekenis om mee te werken aan de garantstelling," zegt wethouder Pieter Meekels (economie) van Sittard-Geleen, die er trots op is dat Sittard-Geleen niet alleen plannen presenteert, maar ook daadwerkelijk maatregelen neemt om de kredietcrisis te beteugelen. Sittard-Geleen heeft overigens pas besloten over te gaan tot het verlenen van de garantie nadat was gebleken dat de NV Industriebank LIOF in deze zaak een uitgebreide risicoanalyse heeft gemaakt en concludeert dat er sprake is van een aanvaardbaar risico.

Industriepark-Noord
Het nieuwe bedrijf Top Hill wordt gevestigd aan de Nusterweg op het industriepark Noord in Sittard, en gaat zich daar bezighouden met de productie van gabletop (zadeldak)verpakkingen die gebruikt worden voor een scala aan melkproducten en voor diverse vruchtendranken. Met Italiaanse en Nederlandse aandeelhouders, ruime internationale ervaring in het vakgebied bij het management, contracten bij diverse Europese afnemers heeft dit bedrijf met recht Europese dimensies. De onderneming gaat in de eerste fase uit van ca. 50 nieuwe arbeidsplaatsen. Personeel zal grotendeels in de regio worden geworven. Daarvoor zijn contacten gelegd met o.m. het plaatselijke (arbeids-)mobiliteitscentrum.

Guiseppe Adinolfi, CEO van het nieuwe bedrijf verwacht dat per 1 september a.s. de productie kan beginnen. Ed Steijn, verantwoordelijk voor marketing en sales ziet dat er voor Top Hill kansen liggen in deze markt, die voornamelijk door multinationals wordt bediend. Top Hill kan flexibeler reageren op de vraag van de klant, kleinere series produceren en sneller aanpassingen doen om de verpakking commercieel dan wel technisch te verbeteren.


-.-.-.-.-.-.-.-.-

Sittard-Geleen, 24 april 2009

Meer informatie:

Top Hill Pack BV
Ed Steijn
T: 0612293529

Gemeente Sittard-Geleen
Maarten de Kever
T: 06-22 98 98 64T

NV Industriebank LIOF
Frans Ridderbeekx
T: 043-3280280