Gemeente Schiedam


April 2009

Gratis vrijwilligersverzekering voor inwoners van Schiedam

22 april 2009

De gemeente Schiedam heeft vanaf 10 maart 2009 bij Centraal Beheer een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten voor inwoners van Schiedam. Hieronder treft u meer informatie aan over deze gratis verzekering.

Voor wie is deze verzekering bedoeld?
Voor alle vrijwilligers in Schiedam die in enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verrichten ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend. Alle vrijwilligers zijn verzekerd ongeacht hun leeftijd. Er geldt geen minimum aantal uren. De verzekering is bijvoorbeeld ook van toepassing op vrijwilligers die betrokken zijn bij kerkelijk werk, buurtactiviteiten of eenmalige activiteiten. Ook de organisaties binnen de gemeenten zijn verzekerd (bestuurdersaansprakelijkheid etc.).

Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn uitgesloten van deze verzekering. Dit geldt ook voor stagiaires in het kader van de maatschappelijke stage voor scholieren. Mantelzorgers zijn alleen verzekerd voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers.

Waar zijn vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties voor verzekerd? De gemeente heeft voor de vrijwilligers en organisaties de volgende verzekeringen afgesloten:

- ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers;

- aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers;
- aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen;
- bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers;
- verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen;
- rechtsbijstandverzekering voor vrijwilligers.

Wat moet ik als vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie nu doen? U hoeft niets te doen. Aanmelding of registratie van de vrijwilligers is niet nodig. Dus iedere vrijwilliger, actief in de gemeente Schiedam of actief voor een organisatie uit de gemeente Schiedam, bijvoorbeeld de voetbalvader die meegaat met een uitwedstrijd van zijn kind, is automatisch verzekerd! Bent u een organisatie en overweegt u uw huidige vrijwilligersverzekering op te zeggen, kijk dan wel even goed naar de verschillen in polisvoorwaarden.

Schade en dan?
De vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie kan het digitale schadeformulier downloaden van de website
www.vrijwilligerswerkschiedam.nl. Op het formulier staat waar u de claim kunt indienen.

Vragen?
U kunt informatie over de vrijwilligersverzekering (waaronder de polisvoorwaarden) vinden op de website van het Steunpunt Vrijwilligerswerk Schiedam: www.vrijwilligerswerkschiedam.nl. Mocht u daarna toch nog vragen hebben dan kunt u die per e-mail sturen aan overheid.support@centraalbeheer.nl, onder vermelding van het polisnummer 28 65 34.
Klik hier voor meer informatie.